Accu's voor caravan / camper Raca Batteries

 

Niet op vakantie zonder de juiste camperaccu

Gaat u binnenkort op vakantie met uw camper of caravan? Vergeet u niet uw accu te checken? U kunt niet zonder een betrouwbare accu (als back-up), wanneer het stroomnet uitvalt. Een camper accu is van cruciaal belang voor het bedienen van onder andere de verlichting, de waterpomp en alle andere aanwezige apparatuur. Met de juiste accu kunt u vertrouwen op een comfortabele reis. Een betrouwbare accu voor uw camper of caravan helpt u voor een geslaagde vakantie.


Of bent u leverancier in campers en caravans? Dan is het van belang om de campers en caravans van uw klanten van een betrouwbare accu te voorzien. Zodat niet alleen zij met een goed gevoel weg gaan, maar ook u verzekerd bent van kwaliteit en zekerheid.


Raca Batteries is uw camper- en caravanaccu leverancier

Raca levert accu's voor campers en caravans, voor zowel de zakelijke als de particuliere klant. Een caravanaccu, ook wel lichtaccu of deepcycle accu genoemd, is gebouwd om zo lang mogelijk een dergelijke stroom te kunnen leveren. Dit wordt bereikt door dikke platen met een solide structuur. Het oppervlak wordt daardoor vele malen groter en daarmee is de capaciteit in Ah efficiënter beschikbaar. De stroom die een caravanaccu kan leveren is doorgaans 5 ampère tot 20 ampère per uur en kan veel energie in een korte tijd afgeven. Hierdoor ook zeer geschikt voor de caravanmover.


Welke accu kiest u voor uw camper of caravan?

Wij adviseren om voor een AGM accu of een Gel accu te kiezen.


AGM accu

Minimum 80Ah tot 100Ah accu’s zijn aanbevolen, maar zorgt u altijd voor genoeg capaciteit om alle apparaten in uw camper langdurig te kunnen laten functioneren. De beste accu? Wij raden u de CPX 80-12 als beste accu voor campers en caravans. Zodra u meer capaciteit nodig heeft, kies dan een accu uit de CPC serie / cyclische accu, een accu range tot 250Ah.


Optima accu

Bij de Yellow Top Optima accu's is het tractie- en startvermogen in één batterij gecombineerd. Een uitstekende serie accu's om toe te passen voor uw camper of caravan. Deze accu's hebben tot driemaal langere levensduur dan traditionele vlakkeplaatbatterijen. Bovendien zijn deze accu's ideaal voor seizoensgebruik; volledig opgeladen kan hij ongebruikt 12 maanden op kamertemperatuur (of lager) worden opgeborgen en toch een voertuig starten.


Gel accu

Gel accu's van bijvoorbeeld Cellpower uit de CPG serie zijn speciaal geschikt voor cyclisch gebruik.


AGM startaccu voor camper en caravan

U kunt de Cellpower CPX en CPC serie uitstekend gebruiken als start en licht accu.


AGM acculader

Daarnaast is het erg handig om een loodaccu lader aan te schaffen. Als u de accu gedurende een lange tijd niet gebruikt, gaat deze zichzelf ontladen. Zodra u het voorwerp waarin de loodaccu zich bevindt weer wilt gaan gebruiken, heeft u een loodaccu lader nodig.

 

 

Foto: Pixabay