Vacature ervaren B2B marketing en communicatie medewerker (40 uur per week)

Ben je de marketing- en communicatie expert die weet onze groeiambitie in succesvolle marketing activiteiten te vertalen? Bij RACA mag jij in deze functie de plannen i.s.m. met de directie zelf opstellen en uitvoeren! Nieuwgierig? Lees dan verder!

Dit wordt jouw functie:

Als ervaren B2B marketing- en communicatie medewerker zorg jij voor de optimale customer journey en vertaalt dit in meetbare marketing activiteiten. Samen met de directie stel je promotieplannen en campagnes op en ga je zorgen voor een succesvolle uitvoering. Je bent verantwoordelijk voor de positionering van RACA, onze producten en oplossingen in de markt. Je weet de juiste analoge en digitale marketingtools in te zetten om o.a. nieuwe producten te introduceren. Je zorgt voor de goede product-markt-combinatie van RACA met als doel het tot stand brengen van passende (digitale) communicatie met de klanten in alle stappen van het sales proces. Middels SEO & SEA campagnes zorg je ervoor dat wij altijd relevant zijn voor onze doelgroepen. Je optimaliseert continue onze websites en stemt functionele eisen af met onze externe website developer. Je bent een sparringpartner voor de directeurs en neemt ze mee in kansen die je ziet op het gebied van verbeteringen van onze klantreis, digitale innovatie en commercie.

Samen met een collega vormen jullie het marketingteam en werken jullie nauw samen met de afdeling verkoop om creatieve en converterende content te formuleren. Jullie schrijven kwalitatieve teksten met bijhorend beeldmateriaal voor o.a. blogs, social posts, nieuwe brochures, folders of handleidingen. Daarnaast maken jullie ook productvideo’s en bedrijfsfilmpjes om onze boodschap rechtstreeks zo goed mogelijk aan de klant over te brengen. We zijn grote fans van agile werken. Dus probeer je altijd nieuwe ideeën en strategieën uit, die je snel test en door ontwikkelt.

Hier ga je werken:

Raca Group B.V. is een technische groothandel en importeur in Hillegom die zich richt op het leveren van krachtbronnen zoals LED (nood)verlichting, accu's en batterijen. Onze producten bieden oplossingen voor projecten van installateurs, bouwbedrijven, overheden, sloopbedrijven, ziekenhuizen en pand eigenaren. Wij werken doelgericht, flexibel en loyaal. Met onze kernwaarden realiseren wij al ruim 30 jaar groei en innovatie voor onze klanten en plezier en ambitie in ons werk. Lees meer over RACA

De communicatielijnen zijn prettig kort en er kan snel worden geschakeld. Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit en de kans om projecten geheel uit te voeren. Wij werken hard om succesvol te zijn en daarom genieten we altijd extra van de gezamenlijke lunches, wekelijkse borrels en diverse teamuitjes.

Onze ambitie? Die is fors: de beste zijn voor onze klanten! Kortom, we zijn nogal wat van plan!

Wie ben jij:

 • Je bent helemaal gek van marketing en beschikt over een opleiding en / of achtergrond in (online) Marketing of Digitale Communicatie (minimaal HBO)
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Je hebt goede kennis van Google Analytics, Adobe InDesign, Photoshop
 • Je werkt analytisch, gestructureerd, nauwkeurig en hebt met name oog voor details!
 • Je neemt initiatief, bent een doener en probleemoplosser, flexibel en stressbestendig
 • Je bent een goede teamplayer en je kunt zowel cross-functioneel als zelfstandig werken
 • Uiteraard beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden wij aan?

 • Je komt te werken in een open en gezellig team, waar hard wordt gewerkt maar waar ook wordt gelachen. Samen tillen jullie onze marketinginspanningen naar een hoger niveau
 • Trainingen en persoonlijke aandacht voor o.a. ontwikkeling in productkennis
 • Pensioenregeling
 • Reiskosten woon-werkverkeer
 • We sluiten wekelijks gezellig af met een borrel (althans vóór – en zeker ook weer ná Corona)
 • We organiseren regelmatig leuke evenementen die je absoluut niet wilt missen
 • Bonusregeling
 • En vooral fijne collega’s die voor een ongekend goede werksfeer in een gezellige werkomgeving zorgen.

Wil je ons leren kennen? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie met motivatiebrief en CV vòòr 30 april 2021. Kijk voor meer informatie op www.raca.nl. Heb je nog andere vragen? Dan kun je altijd even contact opnemen met Seline via seline.trin@raca.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!