Accu's voor scootmobiel Raca Batteries

Handige weetjes als het gaat om scootmobiel accu's.

Niet iedereen is even goed op de hoogte hoe je de een scootmobiel accu het beste kunt onderhouden. Daarom hebben wij een paar handige weetjes samengesteld.

1. Met de juiste acculader opladenHet op de juiste manier laden van een scootmobiel accu is een van factoren voor een lange levensduur van de accu. Gebruik daarom altijd de oplader die u bij de aanschaf van een scootmobiel hebt ontvangen of koop een originele of vervangende lader die geschikt is voor desbetreffende scootmobiel. Dan zal het laadproces optimaal verlopen.

2. Maak de laadcyclus afLaad de scootmobiel accu nooit voor een gedeelte op, maar maak altijd de laadcyclus af. Als de accu is volgeladen, kun je pas de accu van de lader afhalen. De acculader geeft zelf aan wanneer de batterijen vol zijn.

3. Optimaal resultaat van de accu na aantal keer ladenMet nieuwe scootmobielen of accu’s moet u even opletten. Het duurt namelijk een aantal laadbeurten voordat de accu een optimaal resultaat bereikt.

4. Bij korte ritjes de accu eens per maand opladenAls er niet continu gebruik wordt gemaakt van scootmobielen, dan is het goed om de accu één keer in de 3 of 4 weken op te laden.

5. Omgevingstemperatuur beïnvloedt de accuprestatiesDe omgevingstemperatuur heeft invloed op de accu’s. Hoe kouder het buiten is, des te minder ver er gereden kan worden. Dit zou zomaar de helft kunnen schelen. Zodra de temperatuur van de batterijen onder het vriespunt komt, kan de capaciteit met meer dan 50 procent afnemen.

6. Gadgets hebben invloed op de afstand die de scootmobiel aflegtHoudt er rekening mee dat wanneer je diverse gadgets (navigatie e.d.) aansluit, die allemaal energie verbruiken en invloed hebben op de afstand die de scootmobiel af kan leggen.

7. Manier van rijden beïnvloed de accuDe manier van rijden en de plek waar je rijdt, beïnvloedt de capaciteit van de accu. Je kunt minder ver rijden als er veel wordt opgetrokken en gestopt, of wanneer je rijdt door een heuvelachtig landschap en onverharde wegen. Met een constante snelheid, haal je een beter accu resultaat.

8. Stallen en laden in een vorstvrije, verwarmde ruimteHet komt de prestatie van de batterijen ten goede wanneer de scootmobiel in de winter in een vorstvrije en verwarmde ruimte wordt gestald. Laad hier ook de accu’s op.

9. Scootmobiel niet in gebruik? Laad en ontkoppel de laderHet kan zo zijn de scootmobiel een tijd niet wordt gebruikt of in de showroom van een winkel staat. Het is belangrijk om de accu dan volledig op te laden en vervolgens de lader te ontkoppelen. Vervolgens sluit je de lader elke maand een nacht aan en koppel het dan weer af.

10. Volg de instructies om slijtage te voorkomenWat de precieze levensduur van een scootmobiel accu is, kan niet precies gezegd worden. Dit hangt af van het gebruik. Je kunt slijtage beperken door de instructies over het laden van uw scootmobiel goed op te volgen.

Welke accu kun je het beste kiezen voor een scootmobiel? Wij geven antwoord op deze vraag

Scootmobiel accu kopen?

Raca biedt een compleet overzicht van AGM accu's en gel accu's. Wij bieden de volgende merk accu's aan: Cellpower, Multipower, Optima, PBQ en Panasonic. Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Deel dit artikel