Maak kennis met Peter Nederlof, de veelzijdige professional. Als productspecialist verlichting speelt hij een cruciale rol bij het bieden van optimale verlichtingsoplossingen. In dit interview duiken we dieper in de rol van Peter, het belang van verlichtingsplannen en hoe hij streeft naar optimale verlichtingsoplossingen voor uiteenlopende projecten.

  • Wie ben je en wat houdt je functie in?

Mijn naam is Peter Nederlof en ik werk bij Raca Group als Productspecialist Verlichting. Ik ondersteun en adviseer mijn collega’s van de sales met vragen over algemene led- en noodverlichting. Dit varieert van eenvoudige vervanging van conventionele verlichting naar led, zoals het vervangen van een 60x60 TLD-armatuur naar led, tot complexere aanvragen zoals projectopnames en lichtplannen.

Daarnaast onderhoud ik de contacten met onze led leveranciers, en kijk ik naar eventueel nieuwe leveranciers die producten hebben die bij ons en onze klanten passen ter uitbreiding van ons reeds brede pakket. Tevens is het belangrijk ontwikkelingen in de markt te volgen en mijn collega’s en relaties hiervan op de hoogte te houden.

  • Kan je in het kort uitleggen wat een lichtplan is en wat het belangrijkste doel is?

Een lichtplan projecteert de verlichting op de plattegrondtekening van een project. Zo bepalen we de optimale indeling en het geschikte armatuur voor een ruimte, rekening houdend met de lumenoutput.

Een lichtplan volgt de normen van bijvoorbeeld de NEN of het bouwbesluit, maar ook de wensen van de aanvrager zijn van groot belang. Vanaf het begin van het project gaan we in gesprek met betrokken partijen om deze aspecten helder te krijgen, aangezien kantoren andere eisen hebben dan bijvoorbeeld een verzorgingshuis.

Foto_Peter

  • Heb je een voorbeeld van een opdracht waar je trots op bent?

Hoewel ik geen specifiek voorbeeld kan geven, streven we naar optimale oplossingen die voldoen aan de eisen en wensen van alle betrokken partijen. Projecten variëren van functionele tot sfeerverlichting, zoals opvallende elementen in centrale hallen van complexen. Verlichting speelt een cruciale rol in ruimtes, van het verbeteren van prestaties en visueel comfort tot het welzijn van bewoners in verzorgingshuizen. Wat ik vooral belangrijk vind, is dat de gegeven oplossing naar tevredenheid is van alle partijen.

Marente_gang

  • Zijn er voordelen van een lichtplan voor pand? Wat zijn deze?

Een lichtplan heeft vele voordelen, waaronder het berekenen van het aantal benodigde armaturen en optimale montageposities. Hiermee kunnen we aantonen dat we voldoen aan NEN-normen, zoals correcte luxwaarden en gelijkmatigheid bereiken voor de betreffende ruimtes.

  • Hoe kunnen geïnteresseerden een afspraak met je maken?

We maken afspraken bij voorkeur telefonisch, zodat we vooraf al enkele vragen kunnen stellen ter voorbereiding van de afspraak/opname.

  • (+31) (0)252 - 22 7070
  • info@raca.nl
Deel dit artikel