Samen voor een Duurzame Toekomst

Het is weer die tijd van het jaar waarin we de aandacht vestigen op een cruciaal aspect van duurzaamheid: het recyclen van E-Waste. Als partner van de Nationale Wecyleweek informeren we de hele week, via onze social media kanalen, over het belang van recyclen. Daarnaast laten we graag weten dat Raca Group als inzamelpunt fungeert voor het elektronisch afval van onze klanten.

Wat is de Nationale Wecycleweek?

De Nationale Wecycleweek, een initiatief van Stichting Open, is een jaarlijks evenement dat de aandacht vraagt voor het verantwoord recyclen van elektronisch afval. Dit jaar vindt deze week plaats van 9 tot 15 oktober 2024. Op zaterdag 14 oktober is het International E-Waste Day. Het doel is om bewustzijn te creëren over het belang van e-waste recycling en om een positieve impact te maken op het milieu.

wecycle

Het belang van het recyclen van E-Waste

E-Waste, dat bestaat uit oude elektronisch apparaten en batterijen, groeit gestaag en vormt een bedreiging voor het milieu als het niet op de juiste manier wordt behandeld. Deze apparaten bevatten vaak gevaarlijke chemicaliën en zware metalen die schadelijk zijn als ze op de vuilnisbelt belanden. Door E-Waste te recyclen wordt de impact op het milieu vermindert en kunnen de grondstoffen hergebruikt worden.

Raca Group en duurzaamheid

Omdat Raca Group leverancier is van elektronische producten, zien wij het als onze taak om onze afnemers te informeren over het belang van recyclen. Een aantal voorbeelden van producten die gerecycled kunnen worden:

  • Alkaline Batterijen: Alkaline batterijen zijn ontworpen voor langdurig gebruik, maar zelfs de beste batterijen moeten uiteindelijk vervangen worden. Door oude batterijen te recyclen, wordt voorkomen dat schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen;

  • Noodverlichting Armaturen: Armaturen zijn meestal vervaardigd uit materialen zoals aluminium, plastic en elektronische componenten. Door deze armaturen te recyclen, verminderen we de vraag naar nieuwe grondstoffen en verminderen we de vervuiling;

  • Led lichtbronnen: Het is belangrijk om led-lampen goed te verwerken vanwege de kostbare en zeldzame metalen die in de producten zijn verwerkt. Bovendien kunnen de kunststofonderdelen van led-lampen nog lang in het milieu aanwezig blijven;

  • AGM Loodaccu: De AGM (Absorbent Glass Mat) loodaccu’s zijn vervaardigd uit lood, loodoxide, glasvezelmat en elektrolyt. Vanwege de mogelijke schadelijke impact is het belangrijk dat deze stoffen niet in het milieu terecht komen;

  • Accupacks:Accupacks bevatten vaak lithium-ion batterijen en verschillende elektronische componenten. Het belang van recyclen ligt in het voorkomen van de verspreiding van lithium, kobalt en andere waardevolle metalen in het milieu.

Raca Group Inzamelpunt

Ben je klant van Raca Group en heb je producten bij ons afgenomen? We hebben een inzamelingspunt ingericht waar oude batterijen, armaturen, led-lampen, loodaccu’s en accupacks ingeleverd kunnen worden. Maak via onderstaande button een afspraak om E-Waste in te komen leveren. Bekijk via de website van Wecycle meer inleverpunten voor bedrijven.

Samen voor een duurzame toekomst!

Contact

Deel dit artikel