AED onderhoud is noodzaak

De noodzaak van het onderhouden van uw AED of defibrillator

Het gebeurt nog te vaak dat AED apparaten en defibrillators niet goed onderhouden zijn. Het gevolg kan een mogelijk triest scenario zijn. Terwijl bij de aanschaf van een AED (Automatische Externe Defibrillator) juist wordt gestreefd dit noodlot te voorkomen.

Noodzaak voor "APK" AED weer bewezen

Een recent voorbeeld is 5 januari van 2016. In Bergen op Zoom krijgt een mevrouw een hartstilstand. Onmiddellijk wordt er actie ondernomen en met spoed wordt het AED apparaat gehaald. Echter liet het apparaat het afweten en kon deze niet gebruikt worden. De oorzaak was gebrekkig onderhoud. Voor deze mevrouw loopt het gelukkig goed af, maar dit is niet altijd het geval.

Achterstallig onderhoud AED appartaat

Hoe is het mogelijk dat zo’n levensreddend apparaat niet doet waarvoor het bedoeld is? Namelijk een levensreddende schok toedienen bij slachtoffers met een hartstilstand. De oorzaak blijkt vaak, net als in dit geval, te liggen bij achterstallig onderhoud.

Mensen nemen steeds vaker het initiatief om een AED aan te schaffen, zodat zij de omgeving een stuk veiliger maken. Echter wordt vaak vergeten dat er ook onderhoud bij komt kijken. Batterijen en accu's hebben een beperkte levensduur en dienen op tijd vervangen te worden, zodat het apparaat blijft functioneren. Daarnaast moet de defibrillator op een juiste manier worden opgeborgen om te voorkomen dat weersomstandigheden zoals extreme hitte of vorst er voor zorgen dat de levensduur van het apparaat achteruit gaat.

Batterijen en accu's AED defibrillator vervangen

Raca Batteries levert medische batterijen en accu's op maat voor uw AED apparaat of defibrillator. Wij leveren ook vervangende defibrillator accu's. De vervangende AED defibrillator accu’s hebben, net zoals de originele accu’s, fabrieksgarantie. De cellen in de accu en de afmetingen van de behuizing zijn identiek aan een originele medische accu. De vervangende AED defibrillator accu's zijn geschikt voor onder andere: Braun, Heilige, Simonson & Wheel en Siemens

Direct naar alle AED accu's

bron: Dichtbij.nl

Deel dit artikel