De stage ervaring van Amber bij Raca

Raca staat altijd open voor het ontvangen en begeleiden van stagiaires. Onlangs hebben wij twee stagiaires van het ROC mogen begeleiden, Vincent en Jeroen. Gedurende 2,5 maand hebben zij voor hun MBO opleiding junior accountmanager (Engelstalig) bij ons een meewerkstage op de verkoopafdeling gelopen.

Afgelopen week heeft Amber van het Fioretti college Lisse een beroepsoriënterende stage bij ons gelopen. Zij vertelt jullie graag zelf hoe zij deze week heeft ervaren.

Stage blog van Amber bij Raca Group B.V.

Hoi, mijn naam is Amber van Bentem en ik zit op het Fioretti College Lisse in 3 havo. Ik moest voor mijn school een bedrijf zoeken waar ik een beroepsoriënterende stage kon lopen. In totaal moest ik bij dat bedrijf 30 tot 40 uur stage lopen en tussendoor een aantal vragen beantwoorden over het bedrijf met behulp van mijn stagebegeleider.

De Stage ervaring van Amber bij Raca### Mijn keuze voor Raca

Ik heb gekozen om 5 dagen bij het bedrijf Raca Group B.V. stage te lopen, omdat ik eerder weleens tijdens mijn vakantie in het magazijn heb geholpen. Toen vond ik het erg leuk om te helpen, dus wilde ik wat meer van het bedrijf te weten komen.

Wat ik heb gedaan tijdens mijn stage bij Raca

Voordat ik begon met mijn stage had ik een gesprek met mijn stagebegeleider Marlijn en hadden we besproken waar ik mij tijdens mijn stage mee bezig zou gaan houden.

Tijdens de eerste dag van mijn stage maakte ik met iedereen in het bedrijf kennis en kreeg ik informatie hoe het daar allemaal in z'n werk gaat. Toen ik verder ging met de mijn stage heb ik over alle afdelingen informatie gekregen. Er werd verteld hoe er bijvoorbeeld een order in wordt gevoerd of hoe de website zo aantrekkelijk mogelijk wordt gemaakt, zodat zo veel mogelijk mensen iets willen bestellen bij Raca. Ook heb ik gezien dat de sites allemaal worden onderhouden door de marketing van Raca. Tijdens de 2e dag van mijn stage keek ik mee met de administratie. De 3e dag van mijn stage liep ik even mee in het magazijn om te zien hoe de batterijen met de order worden opgezocht en ingepakt. En ik heb weer met de administratie mee gekeken.

Omdat mijn stagebegeleider bij de marketing afdeling werkt, mocht ik bijna elke dag beginnen met zelf kleine stukjes tekst schrijven voor op de website. Daar mocht ik met behulp van photoshop plaatjes bij maken. Later mocht ik dat ook via sociale media delen, dus op de Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+ pagina's van Raca. De 4e dag ging ik zelf het artikel over de "zomeropruiming" afmaken en heb ik nog meegekeken in het magazijn. De laatste dag hielp ik met het afmaken van de nieuwsbrief en keek ik met de verkoopafdeling mee. Later kreeg ik te zien hoe de nieuwsbrief werd verstuurd.

Het leukste van mijn stage bij Raca

Het leukste wat ik tijdens mijn stage heb gedaan, zijn de stukjes tekst schrijven, zoals mijn artikel over de "zomeropruiming" en deze blog. Daar heb ik zelf plaatjes bij gemaakt of zelf de foto's genomen. Nu kon ik echt iets toepassen wat ik geleerd had.

Ik heb goede ervaringen opgedaan en ik heb veel geleerd binnen het bedrijf Raca. Ook vond ik het heel leuk om hier stage te lopen. Daarom zou ik het ook leuk vinden om tijdens drukke tijden in het magazijn te kunnen helpen.

Deel dit artikel