Feestelijke opening nieuwe pand Raca Batteries

Feestelijke opening van ons nieuwe pand

Zoals je weet zijn wij eind mei verhuisd naar ons nieuwe kantoorpand aan de Arnoudstraat 22 in Hillegom. Uiteraard hoorde daar een feestelijke opening bij en een gift aan het goede doel Blessed Generation!

opening nieuwe pand Raca

Raca is groen

Wij zijn enorm trots dat Raca Groen is. Lumission B.V. uit Haarlem heeft alle kantoorverlichting in het pand verzorgd. Daarnaast is alle verlichting in zowel het kantoor als het magazijn LED verlichting, aangestuurd door het DALI-protocol. Ook wordt er gebruik gemaakt van lichtsensoren. Met DALI en de lichtsensoren komt een duurzame en beheersbare werkomgeving binnen handbereik.

Installatiebedrijf Brouwer Hillegom heeft ons nieuwe pand volledig geautomatiseerd en het pand is nu verwarmd op houtpellets. Er wordt CO2-neutraal hout gestookt. Er komt evenveel CO2 vrij bij verbranding als bij natuurlijke verrotting. Dit aandeel wordt ook weer opgenomen bij de groei van bomen. Voor elke boom die wordt gekapt om pelletkorrels te produceren, die gebruikt worden als brandstof voor de pelletkachels, wordt een nieuwe boom aangeplant. De CO2 uitstoot wordt hierdoor gecompenseerd. De pellets waar wij op verwarmen zijn PEFC gecertificeerd. Verwarmen op Houtpellets is ecologisch verantwoord en CO2 neutraal, het is een prima en al 50 jaar bewezen alternatief voor de fossiele brandstoffen.

Er is een prachtige tuin aangelegd door Stam hoveniers Dordrecht. Een mooie groene omgeving en dat midden in het bedrijventerrein van Hillegom-Zuid.

tuin Raca Batteries

tuin Raca Batteries

tuin Raca Batteries

inrichting Raca Batteries

inrichting Raca Batteries

inrichting Raca Batteries

Inrichting Raca Batteries

Raca Batteries in het donker

Raca Batteries in het donker

Het goede doel: Blessed Generation

Eigenaren Pieter en Michiel vonden de opening een uitstekende gelegenheid om, naast de nieuwe groene voorzieningen in het nieuwe pand, ook te denken aan een goed doel, namelijk Blessed Generation. Blessed Generation geeft kinderen in Kenia een thuis en goed onderwijs. Dankzij de hulpprogramma's van Blessed Generation hebben meer dan 700 kansarme kinderen in Kenia weer een kans. Met de opening is er heel mooi bedrag opgehaald voor Blessed Generation. Daar zijn wij hartstikke trots op!

Raca voor het goede doel Blessed Generation

Foto's met dank aan Patrick ten Velden

Deel dit artikel