Verduurzaming, je ontkomt er niet aan. Zo ook in (grote) appartementencomplexen

Als VvE (Vereniging van Eigenaars) mag de gezondheid en veiligheid van bewoners en bezoekers niet onderschat worden, maar weet u ook dat LED verlichting hierin een grote rol kan spelen? Het juiste gebruik van verlichting kan er toe leiden dat bewoners zich veiliger voelen, of dat de juiste kleurwarmte een positief effect heeft op de gemoedstoestand. Wat als er een oplossing is om op de energierekening te besparen en deze oplossing tegelijkertijd ook direct ten goede komt van de bewoners, maar dat u geen financiële reserveringen aan hoeft te spreken? Met andere woorden; Beter zijn voor het milieu en de bewoners/gebruikers en een gezonde cashflow houden.

Energiebesparende LED (nood)verlichting, wat zijn de mogelijkheden

Om dit te realiseren, kan gekozen worden voor energiebesparende LED (nood)verlichting. Denk bijvoorbeeld aan armaturen voor nooduitgangen, spots om gangen en appartementen te verlichten of zelfs aan verlichting die geschikt is voor buiten. Door over te stappen op LED, kan jaarlijks een aannemelijk bedrag bespaard worden. VvE’s zouden bijvoorbeeld kunnen besparen op LED verlichting in gemeenschappelijke ruimtes en besparing op verlichting systemen d.m.v. licht of beweging melders en dimregelingen. Op naar een energiezuinige en betaalbare toekomst!

Direct uitvoerbaar, meteen terugverdienen

Het kan zo zijn dat energiebesparende maatregelen zoveel geld kosten dat hiervoor gespaard moet worden, omdat er niet genoeg geld in het reservefonds zit. In plaats van reserveringen aan te spreken of te moeten sparen, is het middels een energie bespaarlening mogelijk om direct besparende maatregelen door te voeren. Zo begint u direct met het terugverdienen van energie én geld!

VvE besparen

Verduurzaming als middel voor meer comfort

Wist u dat verduurzaming kan leiden tot een hoger wooncomfort voor de bewoners? En dat hierdoor de sfeer in een (appartementen)complex zelfs beter kan worden? Door gebruik te maken van verlichting met verloop, wordt op elk moment van de dag de meest ideale kleurtemperatuur (K) en sterkte (lm) uitgestraald. Doordat de lichtvoorziening zichzelf aanpast aan de lichtbehoefte gedurende de dag, geeft het voor bewoners en bezoekers een veel rustiger gevoel en kan het zelfs stress verlagend werken. Goed voor lichaam en geest.

RACA en VvE’s

RACA levert maatwerk voor LED (nood)verlichting en is al 30 jaar een begrip als technische groothandel. Op deze manier kan er volledig voldaan worden aan uw wensen, en wordt er zelfs meegedacht over aanvullende of betere opties. Wilt u weten wat RACA voor uw VvE kan betekenen? Neem direct telefonisch contact op met onze lichtspecialist Peter via +31(0)88-5008496 of mail naar info@raca.nl

Deel dit artikel