Accu's voor warmtecamera Raca Batteries

Toepassing warmtebeeldcamera

Warmtebeeldcamera’s, ook wel thermografische camera’s, kenmerkt zich met specifieke eigenschappen, die zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik in een bepaalde industrie of toepassing. Warmtebeeldcamera’s worden bijvoorbeeld gebruikt voor de inspectie van gebouwen. Met de warmtebeeldcamera kunnen constructiefouten eenvoudig gedetecteerd worden en ventilatiesystemen en luchtinstallaties worden zo gecontroleerd op thermische afwijkingen. Ook de politie gebruikt deze camera’s om daders van woninginbraken en verdachte personen op te sporen. De warmtebeeldcamera kent heel veel toepassingen. Wie gebruik maakt van een warmtebeeldcamera werkt met thermografie, maar hoe werkt een warmtebeeldcamera precies?

Wat is thermografie?

Elk object met een temperatuur boven het absolute nulpunt (0 Kelvin = -273 °C) zendt een infrarode straling (IR) uit. Infrarood is voor het menselijke oog niet waarneembare elektromagnetische straling. Wij kunnen dus geen radiogolven, microgolven, röntgenstraling en infrarood- en ultraviolet licht zien. De warmtebeeldcamera kan deze straling wel meten door middel van thermografie. Thermografie is een contactloze meetmethode. De tempratuurverschillen in de infrarode bandbreedte wordt zichtbaar gemaakt. De detector van een warmtecamera is uiterst gevoelig voor de infrarode straling, zo wordt ook bepaalt wat de tempratuur is van het gemeten oppervlak. Vervolgens wordt de gemeten tempratuur zichtbaar gemaakt in een thermisch beeld, dat is wel met het menselijke oog waar te nemen.

infrarood camera

De warmtebeeldcamera is de verbinding tussen de onzichtbare straling en het menselijke oog. De straling rondom het object wordt door de detector opgenomen en omgezet in een elektrisch signaal. De elektrische signalen worden in bepaalde kleuren getoond (thermogram) op het scherm van de warmtecamera. Een thermogram is een visuele weergave van de gemeten tempraturen. De hoge tempraturen hebben vaak een lichtere kleur en de lage tempraturen een donkere kleur, in het scherm staat een tempratuurschaal weergeven om de kleuren goed te definiëren.

Warmtebeeldcamera batterijen kopen

Raca Batteries biedt een compleet overzicht van de nieuwste warmtebeeldcamera’s batterijen van bekende merken zoals MSA en vervangende warmtebeeldcamera batterijen van Bullard, Dräger en MSA Evolution.

Deel dit artikel