Modulaire inbouwverlichting voor winkels en kantoren

 • Modulair verlichtingssyteem met meerdere armatuurcombinaties en uitvoeringen
 • Eenvoudige montage voor zowel nieuwbouw als bij vervanging verlichting
 • A-kwaliteit driver van Tridonic voor krachtige en veilige prestaties

Om een kantoorruimte efficiënt en veilig te gebruiken, is het van belang om deze ruimtes te voorzien van geschikte verlichting. Maar waar moet u aan denken bij het geschikt maken van de verlichting. Er zijn in de basis drie kernbehoeftes waar verlichting aan moet voldoen in een kantoorruimte.

 • Visueel comfort: een medewerker of klant moet zich op zijn of haar gemak voelen in kantoorruimte. Als medewerkers zich comfortabel voelen zal dit indirect zorgen voor hogere productiviteit en in bepaalde omstandigheden voor een betere kwaliteit van werk.
 • Visuele prestatie: met duidelijk zicht kan een medewerker ook in moeilijke omstandigheden het werk uitvoeren. Als een medewerker langere tijd concentreert moet werken, is goede verlichting essentieel voor een continue prestatie.
 • Veiligheid: verlichting met voldoende lichtsterkte zorgt voor een veilige werkomgeving waarin ongevallen zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden.

Goede verlichting houdt medewerkers gezond

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die in kleurloze of grijze kantoren werken, gemiddeld vaker ziek zijn dan mensen die buiten werken of in kantoren met de juiste kleurinstelling. 1,2 tot 1,5% van het ziekteverzuim is te wijten aan een slecht verlichte werkplek. Voldoende (dag)licht is dus essentieel, aangezien we in Nederland zo’n 90 procent van onze tijd binnenshuis doorbrengen. Te weinig licht kan leiden tot gezondheidsklachten, slaapstoornissen, stress, concentratiestoornissen en vormen van onbehagen of zelfs depressie.

Zorg dat de werkplek voldoet aan de NEN normen

In de NEN-EN 12464-1 normering wordt rekening gehouden met de verlichtingssterkte, de mate van verblinding en de kleurweergave. Elke kantoorruimte zal aan deze wettelijke norm moeten voldoen.

Een werkplek moet een verlichtingsniveau van 500 lux hebben (op een werkvlak hoogte van circa 80 cm). In de overige delen van het kantoor is 300 lux voldoende. Wil je een brainstormsessie houden? Dim dan het licht. Zacht licht bevordert de creativiteit. Wil je dat rapport gaan typen of die cijfers analyseren? Doe dan alle licht aan.

Hoe zorg ik voor de juist verlichting in mijn kantoorruimte?

Met de verschillende wetten en regels die er zijn omtrent het verlichten van een kantoorruimte, is het kiezen van de juiste armaturen een lastige klus. Een lichtadviseur kan u met een lichtplan adviseren de juiste keuzes te maken. Voor meer tips over het verlichten van een kantoorruimte, raden wij u aan het volgende artikel te lezen: 10 tips voor het verlichten van een kantoorruimte.

Kantoorruimte verlichten? Kies voor Taurac Galloway downlights

In kantoorverlichting zijn verschillende type verlichting beschikbaar. Met de LED downlighters van Taurac heeft u diverse opties om verlichting te kiezen met de juiste licht output. Zowel voor bestaande situaties als in nieuwbouw.

Taurac Galloway Downlights – de voordelen

 • Modulair systeem: combineer de cone met de module waardoor iedere lichtsterkte bereikt kan worden
 • Eenvoudige vervanging van de huidige conventionele verlichting
 • Een energie besparing van 60% t.o.v. huidige verlichting
 • Effectieve lichtopbrengst (Gemiddelde efficacy 100 lumen /watt
 • Langere levensduur van gemiddeld 50.000 uur
 • Optioneel dimbaar en te voorzien van sensoren
 • Snelle terugverdientijd d.m.v. EIA (energie investeringsaftrek)

Voor de verlichting van kantoren is de Taurac LED downlightop vele punten aan te raden. De levensduur is lang, waardoor u minder vaak uw verlichting hoeft te vervangen. De licht kwaliteit is aantoonbaar beter dan bij conventionele verlichting wat de arbeidsomstandigheden en veiligheid voor uw medewerkers zal verbeteren. Een de energie-efficiency zal worden verhoogd, waardoor u bedrijf een investering doet in de wettelijke klimaat doelstellingen voor bedrijven.

Meer informatie over de Taurac Galloway downlight?

Voor meer informatie over de toepassing van de Taurac Galloway downlight in uw bedrijfsruimte kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. Wij kunnen daarnaast u adviseren in het opstellen van een lichtplan voor uw kantoorruimte, om zo het juiste product te kiezen met exact de gewenste kwaliteiten.

Deel dit artikel