Taurac LED Highbay is nu leverbaar

 • Krachtige LED verlichting voor hoge ruimtes
 • Aanmerkelijk langere levensduur dan conventionele verlichting
 • 40% tot 60% energie besparing mogelijk t.o.v. conventionele lichtbronnen

Stel u wilt een grote, hoge ruimte verlichten, tegen welke uitdagingen kunt u aan lopen?

Om een fabriek, magazijn of een hal efficiënt en veilig te gebruiken, is het van belang om deze ruimtes te voorzien van krachtige verlichting. Een ruimte moet in zijn geheel (zowel horizontaal als verticaal) voldoen aan een goede verlichting die de gehele ruimte gelijkmatig verlicht.

Bij een dergelijke grote ruimte is meestal sprake van een hoog plafond waaraan het armatuur zal moeten worden bevestigd. Een hoge ruimte maakt een armatuur noodzakelijk dat krachtig genoeg is om van grote hoogte een goede verlichtingssterkte te realiseren op werkvlakniveau. Daarnaast is het van groot belang dat de verlichting dermate voldoende is dat medewerkers veilig kunnen werken.

Decennialang zijn gasontladingslampen (HID / HPI) de oplossing geweest voor hoge ruimten. Door technische ontwikkelingen zijn er echter enorme verbeteringen aangebracht met betrekking tot conventionele gasontladingslampen.

Om een hoge ruimte te verlichten zult u aanlopen tegen de volgende problemen:

 • Het plaatsen en vervangen van de verlichting is arbeidsintensief vanwege de hoogte
 • De levensduur van de armaturen is niet lang genoeg
 • Hoog energieverbruik waardoor je veel onderhoudskosten hebt en hoge energierekeningen.

Wat is het effect van verlichten van een hoge ruimte met conventionele verlichting?

De conventionele gasontladingslampen wordt over het algemeen veel toegepast in een fabriek of magazijn. De kwaliteit van de verlichting is op langere termijn laag en niet energie efficiënt. De starttijd is lang. Ook zal de verlichting langere tijd knipperen als u de verlichting aanzet. De lampen hebben daarnaast het nadeel dat ze erg warm worden.

In verband met Europese regelgeving mag bepaalde conventionele verlichting niet meer worden toegepast. Verlichting waarin kwik is verwerkt, zal op zeer korte termijn niet meer beschikbaar zijn. Dus het vervangen van de huidige conventionele verlichting voor dezelfde verlichting zal steeds moeilijker zijn. Conventionele gasontladingslampen zijn daarnaast niet dimbaar. Bij intensief gebruik (24/7) verliezen de lampen snel hun capaciteit. Voor TL lampen geldt eenzelfde situatie. Ook die zijn niet energie efficiënt en verliezen kwaliteit.

Kortom de efficiency van de conventionele lichtbronnen loopt snel terug bij een hoger energieverbruik. Daardoor zijn de energiekosten hoog. De verkrijgbaarheid neemt af en toekomstige regelgeving neigt naar een totale uitfasering van deze lichtbronnen.

De lichtbronnen hebben een capaciteitsdaling na een bepaald gebruik en zijn prijzig om in stand te houden. Indien ze kapot gaan kunnen ze eenvoudig een productielijn blokkeren en ze zijn niet veilig voor het milieu

De oplossing: LED Highbay voor grote ruimtes

In industriële gebouwen, hallen en magazijnen gebruiken krachtige lichtbronnen vaak veel energie. Bij de eerdere uitleg over de toepassing van conventionele verlichtingen hebben we een aantal punten uiteengezet. Als we daar de Taurac LED Highbay verlichting tegenover zetten zullen we een aantal grote voordelen ervaren.

Taurac LED Highbay – de voordelen

 • Licht onmiddellijk op, geen opstarttijd
 • Eenvoudige vervanging van de huidige conventionele verlichting
 • Een energiebesparing van 40% tot 60% t.o.v. conventionele verlichting
 • Hoge efficiency (efficacy minimaal 130 lumen /watt)
 • Levensduur van de led minimaal 50.000 uur
 • Optioneel dimbaar en te voorzien van sensoren
 • Aanmerkelijk langere levensduur dan conventionele verlichting
 • Snelle terugverdientijd door lagere energieverbruik.
 • Armaturen komen in aanmerking voor EIA (Energie Investeringsaftrek)

Voor de verlichting van fabrieken, hallen of magazijnen is de Taurac LED Highbay op vele punten aan te raden. De levensduur is lang, waardoor u minder vaak uw productie hoeft stil te leggen om de verlichting te vervangen. De lichtkwaliteit is aantoonbaar beter dan bij conventionele verlichting wat de arbeidsomstandigheden en veiligheid voor uw medewerkers zal verbeteren. En de energie-efficiency zal sterk worden verbeterd, Doordat Europese regelgeving omtrent conventionele verlichting veranderd, is een investering in de LED Highbay een toekomstbestendige investering voor uw bedrijf.

Wilt u meer weten? Of heeft u vragen over de Taurac Highbay?

Voor meer informatie over de toepassing van de Taurac LED Highbay in uw bedrijfsruimte kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. Wij kunnen daarnaast u adviseren in het opstellen van een lichtplan voor uw bedrijfsruimte, om zo het juiste product te kiezen met exact de gewenste kwaliteiten.

Heeft u vragen? Dan kunt u altijd een e-mail sturen naar info@raca.nl. U kunt ook een terugbelverzoek achterlaten. Wij streven ernaar deze z.s.m. te beantwoorden.

Bestel de Taurac Highbay

Deel dit artikel