LED panelen voor kantoren en scholen

 • A-kwaliteit lichtpaneel met geschikt voor inbouw, opbouw en pendelmontage
 • Geschikt voor zowel nieuwbouw als bij vervanging verlichting
 • Verschillende maten beschikbaar: 600x600 en 1200x300 mm

De uitdagingen bij het verlichten van een kantoorruimte

Bij het verlichten van een kantoorruimte, heeft u de keuze uit vele verschillende soorten armaturen. Waar moet u rekening mee houden bij het verlichten van een ruimte? Er zijn in de basis drie kernbehoeftes waar verlichting aan moet voldoen in een kantoorruimte.

 • Visueel comfort: een medewerker of klant moet zich op zijn of haar gemak voelen in kantoorruimte. Als medewerkers zich comfortabel voelen zal dit indirect zorgen voor hogere productiviteit en in bepaalde omstandigheden voor een betere kwaliteit van werk.
 • Visuele prestatie: met duidelijk zicht kan een medewerker ook in moeilijke omstandigheden het werk uitvoeren. Als een medewerker langere tijd concentreert moet werken, is goede verlichting essentieel voor een continue prestatie.
 • Veiligheid: verlichting met voldoende lichtsterkte zorgt voor een veilige werkomgeving waarin ongevallen zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden.

Goede verlichting houdt medewerkers gezond

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die in kleurloze of grijze kantoren werken, gemiddeld vaker ziek zijn dan mensen die buiten werken of in kantoren met de juiste kleurinstelling. 1,2% tot 1,5% van het ziekteverzuim is te wijten aan een slecht verlichte werkplek. Voldoende (dag)licht is dus belangrijk, omdat we in Nederland zo’n 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen. Te weinig licht zou de oorzaak kunnen zijn van gezondheidsklachten, slaapstoornissen, stress, concentratiestoornissen of zelfs depressie.

Zorg dat de werkplek voldoet aan de NEN normen

In de NEN-EN 12464-1 normering wordt rekening gehouden met de verlichtingssterkte, de mate van verblinding en de kleurweergave. Elke kantoorruimte zal aan deze wettelijke norm moeten voldoen.

Een werkplek moet een verlichtingsniveau van 500 lux hebben (op een werkvlak hoogte van circa 80 cm). In de overige delen van het kantoor is 300 lux voldoende. Wil je een creatieve vergadersessie houden? Dim dan het licht. Zacht licht zal de creativiteit bevorderen. Wil je dat rapport gaan typen of die cijfers analyseren? Doe dan alle licht aan.

Hoe zorg ik voor de juist verlichting in mijn kantoorruimte?

Met de verschillende wetten en regels die er zijn omtrent het verlichten van een kantoorruimte, is het kiezen van de juiste armaturen een lastige klus. Een lichtadviseur kan u met een lichtplan adviseren de juiste keuzes te maken. Voor meer tips over het verlichten van een kantoorruimte, raden wij u aan het volgende artikel te lezen: 10 tips voor het verlichten van een kantoorruimte.

Kantoorruimte verlichten? Kies voor Taurac Hereford panelen

Voor het verlichten van een kantoor, zijn diverse soorten armaturen beschikbaar. Met de LED panelen van Taurac heeft u diverse opties om de juiste verlichting te kiezen voor uw bedrijfsruimte. Zowel voor bestaande situaties als in nieuwbouw.

Taurac Hereford LED panelen – de voordelen

 • LED panelen geschikt voor in- en opbouw in kantoorpanden
 • Krachtige A-kwaliteit driver van Tridonic
 • Een energie besparing van 60% t.o.v. huidige verlichting
 • Geen last van flikkering van licht
 • Effectieve lichtopbrengst (Efficacy 120 lumen /watt)
 • Lange levensduur van gemiddeld 50.000 uur
 • Optioneel dimbaar en te voorzien van sensoren
 • Snelle terugverdientijd d.m.v. EIA (energie investeringsaftrek)

Voor de verlichting van kantoren is het Taurac LED paneel op vele punten aan te raden. De levensduur is lang, waardoor u minder vaak uw verlichting hoeft te vervangen. De lichtkwaliteit is aantoonbaar beter dan bij conventionele verlichting wat de arbeidsomstandigheden en veiligheid voor uw medewerkers zal verbeteren. De energie-efficiency zal worden verhoogd, waardoor u bedrijf een investering doet in de wettelijke klimaat doelstellingen voor bedrijven.

Meer informatie over de Taurac Hereford LED Paneel?

Voor meer informatie over de toepassing van de Taurac Hereford LED paneel in uw kantoorruimte kunt u contact opnemen met onze licht specialisten. Wij kunnen daarnaast u adviseren in het opstellen van een lichtplan voor uw kantoorruimte, om zo het juiste product te kiezen met exact de gewenste kwaliteiten

Deel dit artikel