Modulaire lijnverlichtingssysteem voor iedere grote bedrijfsruimte

 • Modulair lijnverlichtingssysteem met krachtige A-kwaliteit Osram driver
 • Grote flexibiliteit in het samenstellen van een optimale verlichting voor iedere ruimte
 • Eenvoudige montage voor zowel nieuwbouw als bij vervanging verlichting

Wat is een lichtlijnsysteem en wanneer maak ik hier gebruik van?

Een lichtlijnsysteem is een modulair lichtsysteem dat is opgebouwd uit een lange rail waarin de lijnarmaturen en eventueel de accessoires kunnen worden geklikt. Als accessoires kunt u denken aan trackspots, PIR- of daglichtsensoren en eventueel camera’s die aan de rail kunnen worden opgehangen.

De verlichting wordt toegepast in ruimtes waar grote afstanden dienen te worden verlicht. Door de flexibele modulaire opzet van het armatuur is het bijna altijd mogelijk om een bedrijfsruimte met een grote oppervlakte met deze armaturen te verlichten

Voor welk bedrijfspand is de lijnverlichting het best geschikt?

Over het algemeen wordt de lijnverlichting voornamelijk toepast in bedrijfshallen, distributiecentra en magazijnen. Afstanden van 1,5 tot 55 meter kunnen eenvoudig worden verlicht met dit systeem. Door de grote flexibiliteit in het gebruik van verschillende lensoptieken, worden lichtlijnen ook steeds vaker toegepast in winkelpanden en kantooromgevingen. Kijk u maar eens op een woonboulevard of in de supermarkt en u zult verbaasd zijn over de creatieve toepassing van het product.

Als ik mijn huidige tl-lamp ga vervangen, is lijnverlichting dan een optie?

De Taurac Piëmontese lijnverlichting bestaat uit LED modules. LED heeft vele voordelen t.o.v. tl-verlichting. Zo is het energieverbruik 50-80% lager en zijn de branduren vele malen hoger. Ook heeft de toepassing van LED een positieve invloed op de gezondheid van mensen. Het ombouwen van TL lampen naar LED lichtlijn is dus een duurzame en kostenbesparende oplossing. Met de Taurac Piëmontese lijnverlichting kunt u complete lichtlijn units vervangen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een dimbare uitvoering aan te schaffen, waardoor u met sensoren nog meer kunt besparen op uw energie verbruik.

Hoe installeer ik een lichtlijnsysteem?

Het draagprofiel van de Taurac lichtlijn is standaard uitgevoerd met 8-aderige bedrading; hiermee kunnen de armaturen worden geschakeld over 3 fasen, eventueel gedimd en van een noodstroomunit worden voorzien. Installatie kan door middel van pendel draad- of kettingophanging of directe plafondmontage.

Bedrijfsruimte verlichten over grote lengtes? Kies voor de Taurac Piëmontese King line.

In een bedrijfsruimte zijn verschillende type verlichting beschikbaar. Met de LED lichtlijnen van Taurac heeft u diverse opties om verlichting te kiezen met de juiste licht output. Zowel voor bestaande situaties als in nieuwbouw.

Taurac Piëmontese lijnverlichting – de voordelen

 • Modulair systeem: combineer de rail met armaturen, lensoptieken, sensoren om de juiste verlichting voor iedere bedrijfsruimte te creëren
 • Verlichting over een lengte van 1,5 tot 55 meter
 • Eenvoudige vervanging van de huidige conventionele verlichting
 • Een energiebesparing van gemiddeld 60% t.o.v. huidige verlichting
 • Effectieve lichtopbrengst (Gemiddelde efficacy 150 lumen /watt
 • Lange levensduur van gemiddeld 50.000 uur
 • Optioneel dimbaar met DALI en te voorzien van sensoren
 • Snelle terugverdientijd d.m.v. EIA (energie investeringsaftrek)

Voor de verlichting van bedrijfshal tot winkel is de Taurac Piëmontese lichtlijn verlichting op vele punten aan te raden. De levensduur is lang, waardoor u minder vaak uw verlichting hoeft te vervangen. De licht kwaliteit is aantoonbaar beter dan bij conventionele verlichting wat de arbeidsomstandigheden en veiligheid voor uw medewerkers zal verbeteren. Ook de energie-efficiency zal worden verhoogd, waardoor uw bedrijf een investering doet in de wettelijke klimaat doelstellingen voor bedrijven.

Meer informatie over de Taurac Piëmontese lijnverlichting?

Voor meer informatie over de toepassing van de Taurac Piëmontese lichtlijn in uw bedrijfsruimte kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. Wij kunnen u daarnaast adviseren in het opstellen van een lichtplan voor uw bedrijfsruimte, om zo het juiste product te kiezen met exact de gewenste verlichtingskwaliteiten.

Deel dit artikel