Het Amerikaanse Energizer wil de milieuproblemen aanpakken die worden veroorzaakt door batterijen. Op dit moment gebruikt Energizer oude batterijcellen bij de productie van nieuwe batterijen, hiermee willen ze voorkomen dat de verzamelde oude batterijen het milieu op termijn vervuilen. Energizer slaagde er al eerder in om nieuwe batterijen te maken met behulp van gebruikte exemplaren. Nu heeft het bedrijf een nieuwe manier gevonden om oplaadbare batterijen te produceren met behulp van oude onderdelen.

Toekomst: 40 procent van de batterijen moet bestaan uit gerecyclede onderdelen

Hiermee zet Energizer al een goede eerste stap, echter zijn ze er nog niet. De recycle batterijen bestaan nu slechts uit 4 procent oude materialen. De rest van de accu wordt van nieuwe onderdelen geproduceerd. Nu is dat nog een symbolisch percentage, aangezien de milieuproblemen er niet mee worden opgelost. Echter wil Energizer daar op termijn verandering in brengen. Hun doelstelling? In 2025 wil Energizer dat 40 procent van de batterijen bestaat uit gerecyclede onderdelen. De batterij moet daardoor niet alleen groener worden, maar wellicht ook goedkoper. De gerecyclede onderdelen zouden per slot van rekening de stoffen kunnen vervangen die nu op andere manieren worden verworven.

Energizer oplaadbare batterijen bestellen?

Heeft u apparaten met batterijen welke veel gebruikt worden? Dan is het verstandig om deze te voorzien van oplaadbare batterijen van Energizer, daarnaast draagt u bij aan een steeds meer milieuvriendelijker wordende batterij. Bij het herladen van een oplaadbare batterij zullen de chemische processen in de batterij omkeren ten opzichte van het ontladen van de batterij. Energizer oplaadbare batterijen zijn uitstekend geschikt voor alledaags gebruik in bijvoorbeeld speelgoed, zaklampen en andere huishoudelijke artikelen. Energizer oplaadbare batterijen gaan lang mee, zijn voordelig in gebruik en beter voor het milieu. Bestel ook een lader voor de batterijen bij ons. U heeft dan altijd opgeladen batterijen in huis!

Bestel Energizer oplaadbare batterijen

Bron: Energizer

Deel dit artikel