Raca Batteries opnieuw ISO 9001 gecertificeerd

Hoera! Wij zijn opnieuw ISO 9001 gecertificeerd

Lloyd's Register Quality Assurance heeft ons gecertificeerd voor deze internationale norm, wij voldoen aan de nieuwe herziende versie ISO 9001:2015. De ISO 9001 is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie, in dit geval van Raca. Heel simpel gezegd is ISO 9001: zeg wat je doet, doe wat je zegt en bewijs het.

Herziende norm ISO 9001:2015

De Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) herziet de normen om de vijf jaar zodat ze aan de veranderende eisen van de markt voldoen en relevant blijven. Sinds 2011 zijn deskundigen uit verschillende landen betrokken geweest bij het herontwerpen van de ISO 9001 norm. In september 2015 is de definitieve versie van de nieuwe ISO 9001 (ISO 9001:2015) gepubliceerd.

Wat is er dan precies verandert in de nieuwe norm?

Met de nieuwe norm wordt er een omslag gemaakt waarbij de organisatie als uitgangspunt wordt gezien en niet de norm.

Dit zijn de belangrijkste wijzigingen in de nieuwe norm:

  • Invoering van de contextanalyse
  • Meer nadruk op leiderschap
  • Invoering van de HLS (High Level Structure)
  • Gedocumenteerde informatie

Met de invoering van de contextanalyse wordt er gekeken naar de context waarin de organisatie functioneert, wie de stakeholders zijn en wat de risico's zijn. Er worden geen verplichte procedures meer gevraagd, maar wel gedocumenteerde informatie. De norm vraagt heel duidelijk betrokkenheid van de directie bij het kwaliteitsmanagementsysteem.

Wat betekent dit voor u?

Voor u betekent het dat wij continu streven naar kwaliteit en de beste service. Wij voldoen aan de eisen voor een kwaliteitsmanagementsysteem waarbij wij in staat zijn om consequent producten en diensten te leveren, die voldoen aan de eisen van de klant en aan de toepassing van de wet- en regelgeving. Daarnaast stellen wij ten doel om de klanttevredenheid te verhogen door het systeem doeltreffend toe te passen. Hier zijn de processen voor verbetering van het systeem ingesloten.

Bron: LRQA

Deel dit artikel