Per 25 mei 2018 is de AVG van toepassing.

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

Wat verandert er met ingang van de AVG?

Uw positie als betrokkenen bij ons bedrijf wordt versterkt. Wij, en alle andere bedrijven, stichtingen en verenigingen, die persoonsgegevens verwerken krijgen meer verplichtingen. De nadruk ligt op de verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden. Vanaf het moment dat de AVG ingaat, kunt u opvragen wat voor gegevens een bedrijf over u heeft, waarom ze die hebben en met wie deze gegevens worden gedeeld. Een website, bedrijf of overheid moet ook in duidelijke taal aangeven hoe ze de data gebruiken, hoe lang de gegevens bewaard worden en hoe de data wordt beveiligd.

De voorbereidingen zijn in volle gang om te voldoen aan de AVG

Wij zijn daarom druk bezig met het ondernemen van allerlei stappen om ervoor te zorgen dat wij 25 mei klaar zijn voor de AVG. U kunt per 25 mei onze herziene privacyverklaring op de website lezen.

Wilt u meer weten over de nieuwe privacywetgeving? Dan kunt u meer informatie vinden op de website van Autoriteit Persoonsgegevens. Of neem contact met ons op door te bellen naar 0252-227070, mailen naar info@raca.nl of te chatten.

Deel dit artikel