Armaturen uitlezen een tijdrovende klus?

Noodverlichting is sinds kort ook steeds vaker op afstand uit te lezen. Dit levert voordelen voor gebouwbeheerder en installateur door 24 uur per dag optimale veiligheid te garanderen op de locatie. Door direct storingen binnen te krijgen kunnen deze storingen ook binnen een korte periode verholpen worden. In het verleden bleek in de praktijk een armatuur vaak lange tijd in storing te staan, waardoor de veiligheid van de bezoekers niet gegarandeerd kon worden. De Taurac Premium armaturen zijn in combinatie met het SAFELOG systeem allemaal op afstand uit te lezen, hierin kunt u plattegronden inladen en locaties meegeven zodat u bij een storing exact weet waar u moet zijn.

SAFELOG: Een intelligente oplossing

Dé intelligente oplossing is het 'SAFELOG Wireless-system' welke eenvoudig en makkelijk te installeren is. Een op zichzelf staand bewakingssysteem dat communiceert met bedraad en draadloze armaturen. De installateur installeert losstaande armaturen zeer eenvoudig, gewoon op netspanning (230V AC).

SAFELOG

Naast draadloos ook hybride

Naast het gebruik van een draadloos systeem is ook een hybride installatie mogelijk, een combinatie van bedraad en draadloos. De hybride installatie heeft als grote voordeel dat het bij uitbreiding / retrofits van bestaande systemen kan worden toegepast zonder de bestaande installatie te wijzigen. Ook kan het worden toegepast in architectonische veeleisende omgevingen.

Waarom gebruik maken van SAFELOG TOUCH?

Door SAFELOG TOUCH te gebruiken, kun je tot wel 500 draadloze armaturen (SRD 868MHZ) en max. 500 armaturen bedraad (RS485) van afstand aansturen. Door het 5-inch multi-touch-kleurendisplay kun je alles perfect aflezen. Ook beschikt het systeem over een USB-poort welke gebruikt kan worden voor het aansluiten van extern geheugen, een USB-stick, toetsenbord of een muis. Ook op afstand te monitoren via een website.

Veiligheid gegarandeerd

Aflezen op afstand, is de data dan wel veilig? Ja, door middel van een RJ45-netwerkverbinding met een TCP / IP-protocol en een geïntegreerde webserver voor het op afstand bedienen en opslaan van bouwtekeningen blijft jouw data veilig in jouw handen. Daarnaast beschikt de wandmontage versie over een kunststof IP-65 behuizing, waardoor deze goed beschermd is tegen water en stof. Zo kan hij veilig en zonder problemen geïnstalleerd worden op vochtige en stoffige plekken.

Deel dit artikel