Waarom kiezen voor Taurac Safelog Touch?

Het gebruik van bekabelde onafhankelijke bewakingssystemen hebben vooral bij installatiewerkzaamheden geleid tot aanzienlijke extra kosten. Naast de installatie van de voeding moet elk armatuur uitgerust zijn met een buslijn voor de communicatie. Hier wordt de installateur herhaaldelijk geconfronteerd met aanzienlijke uitdagingen tijdens het installeren van deze extra buslijn. Vaak is het ook niet mogelijk om een extra buslijn aan te leggen. Dit komt vaak voor in de renovatiemarkt in oude gebouwen of monumentale panden.

Door gebruik te maken van het Safelog Touch monitoringsysteem, haalt u een intelligente oplossing in huis. Het is een eenvoudig te installeren bewakingssysteem dat communicatie met de “draadloze” armaturen mogelijk maakt zonder extra buslijn. De installateur hoeft de armaturen alleen nog mechanisch te installeren en van spanning te voorzien. Naast 500 draadloze armaturen is het ook mogelijk om maximaal 500 bedrade armaturen aan te sturen. Het systeem is zo geschikt voor maximaal 1.000 armaturen.

Specificaties van Safelog Touch

Safelog Touch met geïntegreerde functie en touchscreen voor het bewaken en aansturen van decentrale armaturen op afstand. Het Safelog Touch monitoringsysteem is geschikt voor maximaal 500 armaturen (SRD 868 MHz). Bovendien kunnen tot 500 decentrale armaturen met busbewaking (RS485) worden aangesloten. Alle aangesloten armaturen worden aangestuurd via een multi-touch 5” kleurendisplay, dat de status toont van ieder armatuur via iconen en platte tekst. De Safelog Touch is voorzien van een USB-poort zodat er externe opslag, een USB-printer, toetsenbord of muis aangesloten kan worden. Het onderlinge draadloos bereik is maximaal 30 meter (zonder obstakels). Een repeater vergroot het onderlinge bereik van het draadloze netwerk binnen een gebouw en stabiliseert de communicatie. Het combineren van draadloze en bekabelde armaturen is mogelijk d.m.v. een bussysteem.

Safelog

Netwerkverbinding, status en bediening

Het Safelog Touch monitoringsysteem heeft een netwerkverbinding waarmee de status van het armatuur kan worden afgelezen via de ingebouwde webserver. Het systeem is voorzien van automatische inbedrijfstelling inclusief armatuur zoeken, er is geen handmatige adressering van armaturen nodig. U kunt de locatie van het armatuur invoeren met een maximum van 30 tekens. RJ45 netwerk connectie met TCP / IP protocol. Het monitoringsysteem kan op afstand worden bediend via de geïntegreerde webserver en bouwtekeningen kunnen worden opgeslagen. De geïntegreerde webserver is inclusief webvisualisatie voor monitoringsysteem met webbesturing en gebouwvisualisatie. Een e-mailnotificatie naar een distributielijst / berichten zijn vrij instelbaar.

Safelog

Testen en beveiliging

Het systeem is voorzien van een automatische functie- en duurtest (tijd vrij te kiezen). Het elektronisch testboek slaat alle gebeurtenissen op in het controlecentrum gedurende minimaal 4 jaar / evaluatie en analyse van de testboek resultaten via webcontrole. 24 uur- tijdschakelaars zijn vrij programmeerbaar. Armaturen kunnen in permanente en niet-permanente modus worden geschakeld (allen / per buslijn / per groep / armatuur). Daarnaast kan het systeem kan met een wachtwoord beveiligd worden voor toegang, dit kan op twee levels. Bijvoorbeeld gebruiker / installateur. Zo kunnen er onderscheidende rechten gegeven worden, en blijf je volledig "in control".

Deel dit artikel