Taurac Lakenvelder armaturen

Waterdichte LED verlichting ideaal voor veeleisende omgevingen. Taurac Lakenvelder is nu leverbaar via RACA Group B.V. Neem contact op met onze lichtadviseurs voor meer informatie.

 • Gegarandeerde bescherming tegen stof en water (IP67)
 • Verlichting voor parkeergarages, kelders, laadhallen en sanitaire ruimtes
 • Eenvoudige montage zonder gereedschappen mogelijk

Wat zijn waterdichte armaturen?

Waterdichte LED armaturen zijn geproduceerd uit hoogwaardige producten zoals polycarbonaat en aluminium. Ze zijn zo ontwikkeld dat ze in vochtige omgevingen optimale prestaties leveren. Door het ontwerp zijn de armaturen slagvast en water- en stofdicht. Taurac Lakenvelder armaturen kennen een slagvastheid van IK10. Deze armaturen zijn hierdoor een ideale oplossing voor het verlichten van ruimtes met seizoensgebonden temperatuurwisselingen en hoge prestatie eisen.

Welke verschillende waterdichte armaturen zijn er beschikbaar?

Een armatuur dat waterdicht is, bezit een bepaalde IP waarde. Deze IP waarde geeft de mate van waterdichtheid aan. IP staat voor International Protection rating. Het eerste cijfer geeft de mate van bescherming aan tegen vaste stoffen en het tweede cijfer de bescherming tegen vocht en water.

Wanneer een armatuur niet constant in contact komt met water (bijvoorbeeld bij een montage onder een afdak) is een lagere IP-waarde (IP54) al voldoende. Dit is spat- en stofdicht. De armaturen van Taurac hebben een IP waarde van 67. Dit houdt in dat ze stofdicht zijn en beschermd zijn tegen onderdompeling gedurende 30 minuten.

Voor welk bedrijfspand is de lijnverlichting het best geschikt?

Waterdichte armaturen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in veeleisende omgevingen, zoals parkeergarages, vochtige ruimten in de levensmiddelenindustrie, overdekte buitenruimten en zones met een ongunstige atmosfeer. Daarnaast zijn de Taurac armaturen geschikt voor toepassing in HACCP / IFS gecertificeerde ruimten. De armaturen beschikken over verschillende lensoptieken waardoor de lichtverdeling kan variëren van diep tot extreem breed. Verder is er nog een asymmetrische optiek, die bijvoorbeeld kassazones of borden in parkeergarages perfect verlicht.

Hoe kan een waterdicht armatuur bijdrage aan een duurzame licht oplossing?

De Taurac Lakenvelder waterdichte armaturen bestaan uit LED modules. LED heeft vele voordelen t.o.v. bijvoorbeeld tl-verlichting. Zo is het energieverbruik 50-80% lager en zijn de branduren vele malen hoger. Ook heeft de toepassing van LED een positieve invloed op de gezondheid van mensen. Het ombouwen van TL lampen naar LED lichtlijn is dus een duurzame en kostenbesparende oplossing.

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een dimbare DALI uitvoering of met ingebouwde met ingebouwde PIR of daglichtsensor aan te schaffen, waardoor u met sensoren nog meer kunt besparen op uw energie verbruik.

Zijn de waterdicht armaturen ook als noodverlichting beschikbaar?

Als specialist van noodverlichting vindt Taurac het belangrijk dat alle verlichting in haar assortiment geschikt kan zijn als noodverlichtingsarmatuur. Zo ook de Taurac Lakenvelder lijn. Deze is beschikbaar als decentrale noodunit met een autonomie van 3 uur.

Hoe installeer ik een waterdicht armatuur?

De waterdichte armaturen van Taurac kunt u snel en eenvoudig installeren in een paar handelingen. Hierdoor bespaart u tijd en geld in het uitvoeringsproces. De Lakenvelder lijn is geschikt voor pendelophanging. Een montage set hiervoor is apart leverbaar.

Bedrijfsruimte verlichten met waterdichte armaturen? Kies voor de Taurac Lakenvelder line.

Voor het verlichten van een vochtige bedrijfsruimte zijn verschillende type verlichting beschikbaar. Met de LED armaturen van Taurac heeft u diverse opties om verlichting te kiezen met de juiste licht output en juiste bescherming. Zowel voor bestaande situaties als in nieuwbouw.

Taurac Lakenvelder line – de voordelen

 • Armatuur met een hoge IP waarde 67: stofdicht en beschermd tegen water
 • Geschikt voor veeleisende omgevingen zoals parkeergarages, kelders en HACCP / IFS gecertificeerde ruimten
 • De armaturen beschikken over een krachtige A-kwaliteit Osram driver
 • Eenvoudige vervanging van de huidige conventionele verlichting
 • Beschikbaar met verschillende lens optieken voor diverse uitstralingshoeken
 • Een energiebesparing van gemiddeld 60% t.o.v. huidige verlichting
 • Effectieve lichtopbrengst (Gemiddelde efficacy 150 lumen /watt)
 • Lange levensduur van gemiddeld 50.000 uur
 • Optioneel dimbaar met DALI en te voorzien van sensoren
 • Snelle terugverdientijd d.m.v. EIA (energie investeringsaftrek)

Voor de verlichting van een ruimte waar u gegarandeerde bescherming zoekt tegen stof en water, is de Taurac Lakenvelder verlichting op vele punten aan te raden. De levensduur is lang, waardoor u minder vaak uw verlichting hoeft te vervangen. De lichtkwaliteit is aantoonbaar beter dan bij conventionele verlichting wat de arbeidsomstandigheden en veiligheid voor uw medewerkers zal verbeteren. Ook de energie-efficiency zal worden verhoogd, waardoor uw bedrijf een investering doet in de wettelijke klimaat doelstellingen voor bedrijven.

Wilt u meer weten? Of heeft u vragen over de Taurac Lakenvelder waterdichte armaturen?

Voor meer informatie over de toepassing van de Taurac Lakenvelder verlichting in uw bedrijfsruimte kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. Wij kunnen u daarnaast adviseren in het opstellen van een lichtplan voor uw bedrijfsruimte, om zo het juiste product te kiezen met exact de gewenste verlichtingskwaliteiten.

Heeft u vragen? Dan kunt u altijd een e-mail sturen naar info@raca.nl. U kunt ook een terugbelverzoek achterlaten. Wij streven ernaar deze z.s.m. te beantwoorden.

Deel dit artikel