Taurac lanceerde in 2015 haar Basic noodverlichting serie onder de Jersey line. Door continu in gesprek te blijven met de doelgroep van Taurac: de professionele gebruiker, volgde er al snel een Plus serie en in 2021 een Premium serie. Met deze drie verschillende “pakketten” wil Taurac in de keuzebehoefte van de installateurs voorzien. Maar wat is nu daadwerkelijk het verschil tussen de Basic, Plus en Premium noodverlichting producten van Taurac?

De noodverlichting moet passen bij de doelstelling van het gebruik. De installateur brengt eerst de ruimte in kaart. Vraagt de klant om een veeleisende ruimte te voorzien van noodverlichting, zoals een magazijn of productiehal? Of panden van tijdelijke aard, die vaak worden ingezet bij scholen? Of luxere hotels en restaurants?

Als de ruimte in kaart is gebracht, is het van belang om inzichtelijk te krijgen welk type noodverlichting er exact nodig is; vluchtrouteverlichting, vluchtrouteaanduiding of beide.

Om een totaalplaatje te krijgen, kijkt de installateur naar de vereisten van de ruimte en hoe deze vereisten het beste passen bij het aanbod armaturen. Bij de vereisten van een ruimte moet men denken aan de kijkafstand, de IP waarden (International Protection rating), IK waarden (slagvastheid en vandaalbestendigheid), maar ook de montagewijze; is er sprake van opbouw- of inbouwmontage?

Zodra de vereisten van de ruimte in kaart zijn gebracht, zal de installateur een vertaling moeten maken naar een armatuur of groep armaturen. De vertaling moet voldoen aan de vereisten van de ruimte én de wensen van de klant. De drie Taurac noodverlichting pakketten: Basic, Plus en Premium, maken het voor de installateur mogelijk om samen met de klant deze vertaalslag te maken. De combinatie van levensduur, uitstraling, budget, installatie- en bedieningsgemak zijn bepalend voor de uiteindelijke keuze voor een Basic, Plus of Premium armatuur.

Taurac Jersey line - Basic noodverlichting

De noodverlichting uit de Taurac Basic serie is dé basisoplossing van degelijke kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs. Aanvullend is het mogelijk om accessoires bij te bestellen. De Basic armaturen zijn uitermate geschikt voor de minder veeleisende toepassingen, denk aan horeca, kantoren, winkels en tijdelijke panden.

De levensduur van de Basic armaturen is 5 jaar en een accuwissel is daardoor niet van toepassing. De armaturen zijn zeer eenvoudig te installeren, zodat u ook na einde van de levensduur eenvoudig en snel nieuwe armaturen kunt installeren.

Een voordeel van onze basic bulkhead armaturen is, dat wij een los binnenwerk aanbieden om deze na 5 jaar te vervangen i.p.v. een compleet nieuwe behuizing. Wij zorgen hierdoor voor minder afval en proberen ons steentje bij te dragen aan het milieu. Taurac Basic is het merk voor noodverlichtingsarmaturen met een kleiner budget.

Bekijk het Taurac Basic assortiment

Taurac Jersey line - Plus noodverlichting

De Taurac Plus serie is dé totaaloplossing van uitstekende kwaliteit met alle accessoires en pictogrammen in 1 pakket. De Plus armaturen hebben ten opzichte van de Basic armaturen een luxere uitstraling, waardoor de armaturen toe te passen zijn op locaties waar de uitstraling een belangrijkere rol speelt.

Bovendien hebben de Plus armaturen een gegarandeerde levensduur van minimaal 75.000 branduren. U dient de armaturen na 4 jaar te voorzien van een nieuwe accu.

Daarnaast zijn de Plus armaturen van Taurac geschikt voor iedere toepassing. De armaturen voorzien installateurs van het installatiegemak, doordat ze geschikt zijn voor wand-, in- en opbouwmontage en dat voor een passende prijs.

Bekijk het Taurac Plus assortiment

Taurac Jersey line - Premium noodverlichting

De noodverlichting uit de Taurac Premium serie is dé totaaloplossing met alle accessoires en pictogrammen in één pakket met diverse extra opties, zoals een batterijverwarmer, externe batterij, pendelset en beschermkorf. De Taurac Premium armaturen serie is een waardig merk ten opzichte van alle andere gerenommeerde A merken. De Premium armaturen zijn van de meest hoogwaardige kwaliteit die er is en dat heeft de serie te danken aan de robuuste behuizing, hoogwaardige LED’s en geavanceerde elektronica.

Door de verschillende keuze mogelijkheden is de Taurac Premium serie ook de grootste in haar soort. Naast de decentrale armaturen, heeft de Taurac Premium serie ook centrale armaturen. Bovendien is het ook mogelijk om, naast een kunststofbehuizing, te kiezen voor een aluminium of stalen design, dat een luxere uitstraling heeft. Een goede keuze voor locaties waar de uitstraling van belang is, zoals de luxere hotels en horeca ondernemingen.

Naast het aangename uiterlijk van de Taurac Premium armaturen, zijn deze geschikt voor uitzonderlijke situaties. Hierbij kunt u denken aan een plafondhoogte tot maximaal 23 meter. Ook biedt de serie externe elektronica, specifieke lenstechnieken, kubus versies en de dynamische noodverlichting. De verwachte levensduur van de armaturen is tot 15 jaar (100.000 branduren). De Premium armaturen zijn te voorzien van een testknop of een automatische zelftest. Daarnaast is de toepassing van een uitleessysteem op afstand mogelijk.

Bekijk het Taurac Premium assortiment

SAFELOG het uitleessysteem voor Taurac Premium armaturen

Het uitleessysteem, Safelog, is uniek in de Premium serie. Safelog stelt de installateur in staat om de Premium armaturen op afstand uit te lezen. Het levert een aanzienlijke tijds- en geldwinst op:

  • Maandelijkse controles op locatie volgens EN50172 zijn overbodig. De status van de noodverlichtingsarmaturen zijn digitaal inzichtelijk.
  • Installateurs zijn in staat om hun klant direct op de hoogte te stellen van de situatie en kunnen indien nodig direct in actie komen.
  • Stelt installateurs in staat om efficiënt en duurzamer te werken.
  • Gericht contact met de klant om statussen te bespreken en jaarverslagen in te plannen.

Pakketoverzicht Taurac armaturen: Basic, Plus, Premium

Download de flyer met het pakketoverzicht van de Taurac Basic, Plus en Premium line.

Download het pakketoverzicht

Meer informatie over Taurac Jersey Basic, Plus of Premium?

Voor meer informatie over de toepassing van de Taurac noodverlichting series Basic, Plus en Premium kunt u contact opnemen met onze lichtspecialisten. Wij kunnen u daarnaast adviseren bij het opstellen van een lichtplan voor uw ruimte, om zo het juiste product te kiezen met de gewenste kwaliteiten.

RACA Regelt het!

Deel dit artikel