AED onderhoud is noodzakelijk

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) dient mensenlevens te redden, die het slachtoffer worden van een hartstilstand. Echter is het van belang dat een AED ten allen tijde zijn functie kan uitoefenen.

Advies om uw AED in leven te houden

Stel iemand verantwoordelijk

Zoals eerder gezegd is AED onderhoud noodzakelijk, daarnaast is het goed om binnen het bedrijf of een organisatie iemand de verantwoordelijkheid te geven voor een goede staat van het onderhoud. Het is handig om de verantwoordelijkheid aan iemand te geven die weet hoe hij/zij met het apparaat om moet gaan, zoals een BHV'er of iemand met een EHBO diploma.

Batterijen vervangen

Een AED wordt vaak als ‘onderhoudsvrij’ of een ‘X aantal jaar onderhoudsvrij’ verkocht. Echter kunt u na de aanschaf niet ervan uit gaan dat u nooit naar een AED hoeft om te kijken. De levensduur van de batterijen is ongeveer vier jaar. Het is belangrijk om uw AED regelmatig te testen om te voorkomen dat uw AED niet functioneert. Nieuwe batterijen kunt u bestellen in onze webshop.

Let op het rode LED lampje

De defibrillator is voorzien van een LED-lampje. Het LED-lampje geeft aan of een onderdeel, zoals batterijen, moet worden vervangen. Het LED-lampje is standaard groen, maar als er iets mis is met de defibrillator, dan brandt het lampje rood. Wij adviseren om iedere dag even te controleren of het lampje niet van kleur is veranderd.

AED in een droge ruimte bewaren

Om storingen te voorkomen is het belangrijk dat de EAD een vaste plaats heeft en niet in de weg hangt of steeds verplaatst wordt. Ook moet de AED niet worden bewaard in een vochtige ruimte. De AED moet goed bereikbaar zijn voor iedereen. Laat bijvoorbeeld zien door middel van een sticker of bordje waar de AED hangt.

Bestel uw AED batterijen bij Raca Batteries

Raca Batteries levert medische batterijen en accu's op maat voor uw AED apparaat of defibrillator. Wij leveren ook vervangende defibrillator accu's. De vervangende AED defibrillator accu’s hebben, net zoals de originele accu’s, fabrieksgarantie. De cellen in de accu en de afmetingen van de behuizing zijn identiek aan een originele medische accu. De vervangende AED defibrillator accu's zijn geschikt voor onder andere: Braun, Heilige, Simonson & Wheel en Siemens

Direct naar alle AED accu's

Deel dit artikel