RACA kwaliteits(h)erkenning LED verlichting: De kwaliteit van LEDs of LED module

Bij RACA realiseren wij ons dat het kiezen van de juiste verlichting een lastig proces kan zijn. Alleen afgaan op een kwaliteitscertificering is niet meer genoeg. De verlichting moet passen bij de doelstelling van het gebruik. Wij begeleiden onze klanten daarom stap voor stap naar het juiste armatuur. Om dat proces te vereenvoudigen voldoen onze producten naast verschillende wettelijke keurmerken zoals CE aan aanvullende kwaliteitseisen. De RACA kwaliteits(h)erkenning is voor ons de kern voor een duurzaam inzet van verlichting in een bedrijfspand. Dit zijn 9 kwaliteits(h)erkenningen, die de kwaliteit van LED verlichting bepalen. Het eerste (h)erkenningspunt is de kwaliteit van de LEDs of de LED module en lichten wij hier verder toe.

Wat bepaalt een goede kwaliteit van led verlichting?

1. De kwaliteit van LEDs of LED module

Bij led verlichting is het belangrijk te kijken naar de algehele kwaliteit en veiligheid van het product en de toegepaste onderdelen. Het gaat dan in eerste instantie om het armatuur en vooral over de kwaliteit van de LEDs of led module.

RACA tip!
wilt u LED verlichting van hoge kwaliteit? Kies dan voor LED verlichting met een goede “binning”. Dat kunt u controleren door te kiezen voor verlichting met een SDCM waarde van 3 of lager.

Waar moet u op letten voor het bepalen van goede LED’s?

In LEDs zijn onderling nogal forse kwaliteitsverschillen waarneembaar; dit betreft dan o.a. binning van de leds, een constante kleurtemperatuur, levensduur en garantie op het aantal branduren voor de led en lumen/Watt-verhouding.

Bij het producten van LED’s ontstaat er een grote variatie in de lichtstroom en de kleurtemperatuur. De variatie kan zo groot zijn, dat dit zichtbaar gaat zijn zodra de LED’s worden gebruikt in armaturen die worden opgehangen in een bedrijfsruimte. Dit verschil wil je als gebruiker zoveel mogelijk beperken.

Producten van kwalitatief hoogwaardige LED verlichting kiezen voor een selectie uit het assortiment van de productie van LED’s. Dit noemen we binning van de LED’s. Hiermee voorkom je dat er verschillende prestaties en kleurtemperaturen zichtbaar zijn. Informeer bij uw leverancier wat de kwaliteit van de LED’s is.

RACA kwaliteits(h)erkenning

Die RACA kwaliteits(h)erkenning bepaalt de kwaliteit van led verlichting en is essentieel voor het verlichten van uw bedrijfspand. U heeft kunnen lezen dat de kwaliteit van de LEDs of de LED module een van deze kwaliteits(h)erkenningen is. In totaal kent RACA nog 8 van deze kwaliteitspunten: 2. de kwaliteit van de driver, 3. de levensduur en LB-normering, 4. vermijden van lichthinder, 5. invloed kleurtemperatuur, 6. nauwkeurigheid van de kleurtemperatuur, 7. niveau van kleurechtheid, 8. efficacy – Lumen/Watt verhouding en 9. powerfactor.

Uw bedrijfspand verlichten? Raca regelt het!

Waarom kiezen voor de RACA Group?

  • RACA kiest voor verlichting met kwaliteit(h)erkenning
  • Gecertificeerde lichtspecialisten
  • Verlichtingsassortiment voor iedere bedrijfssituatie
  • Wij maken een lichtplan op maat
  • Producten zijn voorzien van A-kwaliteit driver
  • RACA-verlichting zorgt voor lager energieverbruik
  • Levering van producten uit eigen magazijn
  • 1-op-1 persoonlijk contact voor 100% tevreden service

Lees meer over onze gespecialiseerde services voor LED verlichting

De kwaliteit van LEDs of LED module