Essentie van noodverlichting | Noodverlichting installeren? Informeer uzelf

Essentie van noodverlichting

Noodverlichting installeren? Informeer uzelf

Noodverlichting is een wettelijk bepaalde eis in gebouwen in Nederland en de rest van de wereld. In Nederland bepalen het bouwbesluit en de Arbowetgeving het ontwerp en plaatsing van de noodverlichting. De NEN norm bepaalt de toepassing in specifieke situaties. Hierbij geldt de NEN-EN 1838 als belangrijkste normering.

Er zijn diverse soorten noodverlichting. Afhankelijk van de situatie kiest u voor een bepaalde verlichting. De verlichting is opgedeeld in stand-by verlichting en de noodevacuatie verlichting. Deze laatste groep is wederom in te delen in vier groepen, te weten: vluchtrouteverlichting, vluchtrouteaanduiding, anti-paniekverlichting en verlichting voor werkplekken met verhoogd risico. Daarnaast is de keuze van noodverlichting afhankelijk van de stroom voorziening in een pand: een centraal of decentraal systeem.

De plaats van de noodverlichting is mede bepaald door het NVFN. Voor het op een juiste locatie plaatsen van verlichting raden wij altijd aan contact op te nemen met een lichtadviseur. Samen kunt u de keuze maken in de juiste armaturen op de juiste locatie. Zodat u voldoet aan de veiligheidsregels voor uw bedrijfspand. Met het RACA stappenplan kunt u al een eerste inzicht krijgen in de stappen die u kunt nemen voor het plaatsen van noodverlichting.

RACA group heeft adviseurs in dienst u graag helpen bij het nemen van de juiste keuzes bij het aanschaffen van noodverlichting. Samen met onze klanten maken wij noodverlichtingsplannen voor uw specifieke situatie en kunnen wij u in contact brengen met gecertificeerde installateurs.

Uw project voorzien van noodverlichting? Raca regelt het!

Waarom kiezen voor de RACA Group?

  • RACA kiest voor verlichting met kwaliteit(h)erkenning
  • Gecertificeerde lichtspecialisten
  • Noodverlichtingsassortiment voor iedere situatie
  • Wij maken een lichtplan op maat
  • Producten zijn voorzien van A-kwaliteit driver
  • RACA-verlichting zorgt voor lager energieverbruik
  • Levering van producten uit eigen magazijn
  • 1-op-1 persoonlijk contact voor 100% tevreden service

Lees meer over onze gespecialiseerde services voor LED verlichting

Professioneel verlichtingsplan