Duurzaamheid | Hoe laat LED verlichting de CO2 uitstoot dalen?

Verlichting in scholen levert een flinke bijdrage aan de CO2 uitstoot in de wereld. Nederland kent alleen al 6.700 basisscholen met 7.000 vestigingen. Gezamenlijk stoten de basisscholen ongeveer 800 kton CO2 uit. LED verlichting kan een besparing van zo’n 200 kton CO2 betekenen.

Lage CO2 uitstoot

RACA regelt het

Hoe laat LED verlichting de CO2 uitstoot dalen?

 • Zorg dat de LED verlichting aansluit bij de regels van het Frisse scholen traject.
 • Efficiënt omgaan met energieverbruik en langere levensduur van LED, zorgt voor een aanzienlijke CO2 reductie
 • Maak gebruik van de ondersteuningsmaatregelen van de overheid.

Verlichting is dus een bepalende factor bij de creatie van CO2 uitstoot in de wereld en bij schoolgebouwen. Het doel van RACA is de CO2 uitstoot te verlagen. Om zo ook voor onze volgende generatie een leefbare wereld te behouden. LED verlichting draagt bij aan dit doel. Het toepassen van LED verlichting in scholen creëert een gezonde toekomst voor onze kinderen en onze planeet.

LED lampen verbruiken veel minder energie dan traditionele lampen. Het energieverbruik is veel lager doordat maar een zeer klein deel van de energie wordt omgezet in warmte. Het grootste deel van de energie, namelijk 95%, wordt omgezet in licht. Bij een gloeilamp of TL lamp is het zo dat juist een heel groot deel van de energie wordt omgezet in warmte. Hierdoor verbruikt een gloeilamp onnodig veel energie. Een LED lamp kan dus evenveel licht produceren als een gloei- of halogeenlamp met maar een klein deel van de stroom. Een efficiëntere omgang met energie, zal dan dus ook resulteren in een lagere CO2 uitstoot.

Wist u dat 90% van de materialen van een LED lamp kunnen worden hergebruikt. LED verlichting bevat, in tegenstelling tot traditionele verlichting geen schadelijke stoffen zoals kwik. Kwik is schadelijk voor de gezondheid van mensen en wanneer lampen met kwik worden weggegooid ook voor het milieu. LED lampen bestaan uit elektronische chips. Hier zijn geen schadelijke stoffen voor nodig. Doordat LED deze stoffen niet bevat is LED verlichting recyclebaar. Daarnaast straalt LED verlichting geen schadelijke straling uit, zoals UV en infrarood.

LED verlichting is een duurzaam product. Vandaar ook regelingen van de overheid om het gebruik van LED verlichting op scholen te stimuleren om zo het energieverbruik te verminderen en de CO2 uitstoot te reduceren.

Met RACA creëert u verlichting die kansen biedt voor de toekomst.

Andere mogelijkheden die LED verlichting biedt voor uw school

Wat bepaalt nog meer een goede kwaliteit van LED verlichting in scholen?

Bij RACA realiseren wij ons dat het kiezen van de juiste verlichting een lastig proces kan zijn. Alleen afgaan op een kwaliteitscertificering is niet meer genoeg. De verlichting moet passen bij de doelstelling van het gebruik. Wij begeleiden onze klanten daarom stap voor stap naar het juiste armatuur. Om dat proces te vereenvoudigen voldoen onze producten naast verschillende wettelijke keurmerken zoals CE aan aanvullende kwaliteitseisen. Die RACA kwaliteits(h)erkenning is voor ons de kern voor een duurzaam inzet van verlichting in een bedrijfspand.

Uw schoolgebouw verlichten? Raca regelt het!

Waarom kiezen voor RACA Group?

 • RACA kiest voor verlichting met kwaliteit(h)erkenning
 • Gecertificeerde lichtspecialisten
 • Verlichtingsassortiment voor iedere bedrijfssituatie
 • Wij maken een lichtplan op maat
 • Producten zijn voorzien van A-kwaliteit driver
 • RACA-verlichting zorgt voor lager energieverbruik
 • Levering van producten uit eigen magazijn
 • 1-op-1 persoonlijk contact voor 100% tevreden service

Lees meer over onze gespecialiseerde services voor LED verlichting