Lichtmanagement

Licht beïnvloed onze emoties. Door licht op een juiste manier toe te passen in een ruimte, heeft het effect op onze prestaties, geeft het ons een gevoel van veiligheid, stimuleert het onze gezondheid en kan het zelfs genezing ondersteunen. Iedere ruimte vraagt om een andere emotie, dus ook om een andere lichtsterkte en sfeer. Met een lichtmanagementsysteem bent u in staat dit zeer eenvoudig zelfstandig te regelen.

LiveLink van STEINEL

RACA regelt het

LiveLink van STEINEL is een op Dali gebaseerd systeem voor lichtmanagement. Was in het verleden het instellen van verlichting op je persoonlijke behoeften een lastige en tijdrovende klus, is het met het systeem van LiveLink zonder enige kennis in slechts enkele minuten uitgevoerd. Raca Group BV is partner van STEINEL en kan u uitgebreid informeren over de mogelijkheden van dit systeem in uw pand.

Steeds vaker is het gebruik van verlichting gekoppeld aan de persoonlijke wensen van de gebruiker. Denk aan een klaslokaal, waar de verlichting in de ochtend minder sterk is afgesteld dan in de middag, om de concentratie van scholieren te verbeteren. Of aan een verzorgingshuis waar de lichtsterkte een dubbele sterkte dient te hebben om het de nachtrust van ouderen te laten bevorderen.

Energiekosten besparen met lichtmanagement

RACA regelt hetNaast het inspelen op de emotie, zorgt een lichtmanagementsysteem er eveneens voor dat u energiekosten zult besparen. Door sensoren te koppelen aan uw verlichting kunt u de dimbaarheid regelen, eenvoudig inzicht hebben in uw onderhoud en een aanwezigheids- of tijdschakeling koppelen aan uw bedrijfsruimte. Bovendien kunnen de lichtmanagementsystemen in al aanwezige gebouwbeheersystemen geïntegreerd worden. In grotere gebouwencomplexen ontsluiten ze volledig nieuwe verlichtingsmogelijkheden.

Alle armaturen die RACA verkoopt, zijn beschikbaar in DALI uitvoering. Waarmee bijvoorbeeld downlights en LED panelen eenvoudig kunnen worden gekoppeld aan een lichtmanagementsysteem. Met vooraf ingestelde voorbeeldruimtes zoals een klaslokaal, kantoor of bedrijfsruimte maakt u het instellen zeer eenvoudig. Bediening gebeurt veelal via smartphone of tablet.

Lichtmanagement in uw kantoorruimte?

RACA regelt het

Moderne lichtmanagementsystemen vergroten niet alleen het lichtcomfort terwijl ze de energiekosten verlagen, maar zijn dus ook eenvoudig te bedienen. Een goede verlichting is afgestemd op zowel de ruimtelijke omstandigheden als de persoonlijke wensen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van LiveLink in uw bedrijfspand, neem dan gerust contact op met één van onze lichtadviseurs. Bekijk ook eens het praktijkvoorbeeld van de onderneming That’s Lease uit Sassenheim, om een impressie te krijgen van de toepassing van LiveLink in een kantoorpand.