Maak kennis met Richard, Accountmanager bij RACA

"Brandbeveiligers en installateurs voorzie ik graag van de juiste informatie"

Maak kennis met Richard van der Zwart, Accountmanager bij RACA.

Van jongs af aan ben ik direct het sales-vak ingerold, dat past echt bij mij. Praten doe ik graag, maar ik kan ook goed naar mensen luisteren en eerlijk gezegd houd ik ook wel van een dolletje. Na 22 jaar als accountmanager in de kantoorefficiency gewerkt te hebben was ik op zoek naar een nieuwe uitdagende branche, maar wel in dezelfde functie want dit past als een jas.

Sinds 2017 ben ik werkzaam bij RACA, de technische groothandel in LED (nood)verlichting, accu’s en batterijen. De focus van mijn werkzaamheden ligt bij installateurs, brandbeveiligingsbedrijven en inkoopcombinaties. Maar uiteraard kan iedereen mij voor advies bellen want in ons vakgebied is persoonlijk contact een één-tweetje om snel tot een juiste oplossing te komen. Daarnaast kunnen klanten tegenwoordig naast noodverlichting, een groot assortiment batterijen en accu’s ook voor andere verlichting bij RACA terecht. Onze (nood)verlichtingsmerken zijn onder andere: Axioma, Emilux, HBI, Norton, Prolumia en Taurac.

De keuze is enorm, daarom snap ik dat het soms fijn is om even rechtstreeks contact te hebben. Installateurs, brandbeveiligingsbedrijven en inkoopcombinaties voorzie ik graag van passende en correcte informatie. Nieuwe klanten kunnen wij de weg wijzen en voor bestaande klanten hebben wij handige tools om de werkdag net even wat soepeler te laten verlopen! Binnen RACA werken we met een aantal handige tools en websites die dit proces vereenvoudigen.

2BA: Een overzichtelijke artikeldatabase

Voor bestaande installateurs en brandbeveiligingsbedrijven is 2BA een handig platform waar ook RACA haar artikeldatabase beschikbaar stelt. Een online catalogus waar snel de juiste artikelen en prijzen in kunnen worden opgezocht, zo heeft u altijd inzage in ons assortiment.

Tools voor collega’s op de weg

‘Maar wil je het voor je mensen op de weg nog makkelijker maken dan kunnen we samen tot een oplossing komen’ stelt Richard van der Zwart. ’Met een snelkeuzekaart kunnen we overzichtelijk de fastmovers van een installateur onderbrengen in één overzicht zodat de collega’s op de werkplekken direct kunnen doorgeven welk type armatuur of batterij ze nodig hebben. En wil je liever overstappen naar een ander armatuur, maar past het niet in het huidige systeemplafond? Geen probleem… met de renovatieplaat kan eenvoudig voor een armatuur gekozen worden met een ander formaat.’

MEGA accu zoeker

Nog een handige tool, maar dan een online versie in plaats van een geprinte versie is de ‘MEGA accu zoeker’ die op onze website te vinden is. Vaak krijg ik aan de telefoon de vraag of wij een alternatief hebben voor een noodverlichting accu. En in de meeste gevallen is die er natuurlijk. Als ik vraag naar het merk en het artikelnummer dan komt er al snel een vervangend type maar voren. Vaak zit diegene die mij belt ook achter zijn of haar PC. Samen lopen wij dan door het programma. Als dit één keer gezien is, dan krijg ik meestal de opmerking dat het een super handige tool is. Prima toch!

Soms vraagt een bepaalde situatie iets bijzonders

In mijn jaren bij RACA heb ik geleerd dat er nooit een standaard oplossing is. Wenst u noodverlichting in een Ad Hoc situatie, zoals een tijdelijk pand, dan kan onze Taurac Basic line hier vaak al perfect in voorzien. Daarnaast biedt Taurac een Plus line en voor de mensen die de meest hoogwaardige kwaliteit wensen, zelfs een Premium line met 5 jaar garantie en 100.000 branduren.

Is uitlezen op afstand de toekomst?

Wilt u een decentraal armatuur, een centraal armatuur of bent u van plan te investeren in de toekomst? Dan kunt u gaan voor het uitlezen op afstand met de Taurac Safelog. Wat zijn de voordelen van een bewakingssysteem voor de installateur? Met welke factoren moet er rekening gehouden worden? Een rekensom kan u op weg helpen om hierin de juiste keuze te maken. Voor al deze vragen heeft RACA een passende oplossing. Ik of één van mijn collega’s helpen u graag met het maken van de juiste beslissing.

Showroom LED (nood)verlichting en Safelog

In de showroom van ons mooie bedrijfspand in Hillegom aan de Arnoudstraat 22 kan ik goed de verschillen tonen tussen de verschillende lijnen. U bent altijd welkom om onder het genot van een goede kop koffie bij te praten. Uiteraard kan ik ook een presentatie geven bij uw firma of zelfs een workshop verzorgen voor uw team. Persoonlijk, telefonisch of via videoconference…. Ik sta klaar om u te adviseren. RACA is een duurzame kwaliteitspartner en daar sta ik persoonlijk garant voor!

Tot ziens bij RACA!