Noodverlichting accu vervangen

Noodverlichting accu vervangen

Accupack noodverlichting Raca

Wanneer moet een accupack van een noodverlichtingarmatuur worden vervangen?

Wanneer moeten de accu’s van een noodverlichtingsarmatuur worden vervangen? Vluchtwegen moeten met minimaal 1 Lux verlicht worden, volgens de NEN 1010 en NEN 1838. Wanneer de stroom uitvalt, moet alle noodverlichting één uur branden. Echter verliezen de accu’s na verloop van tijd hun capaciteit. De maximale levensduur van een noodverlichtingsaccu wordt door de fabrikanten gesteld op 4 jaar. Na deze 4 jaar zal de noodverlichtingsaccu nog wel functioneren, maar niet met de gevraagde lichtopbrengst. U bent wettelijk verplicht om het accupack om de 4 jaar te vervangen. Wanneer u aan deze eis voldoet, zal het accupack de gevraagde één uur stroom leveren.

Noodverlichting is essentieel in een situatie van paniek en chaos, mensen kunnen met behulp van deze verlichting snel en veilig het gebouw verlaten. Wanneer de netspanning in het gebouw wegvalt wordt automatisch overgeschakeld naar de noodverlichting. De noodverlichting armaturen zijn aangesloten op de netspanning, dit zorgt ervoor dat de accupack in de armatuur opgeladen blijft. Raca biedt u diverse soorten noodverlichting accu's aan en helpt u de oplossing vinden voor uw toepassing.

Onderhoud noodverlichting

Jaarlijkse controle en onderhoud van en aan noodverlichting is verplicht. Dit is vastgelegd in Bouwbesluit 2012 en Arbowet. Men eist dat de mensen te allen tijde moeten kunnen vluchten. Dit is alleen te realiseren als de noodverlichting functioneert en dus onderhouden wordt. Daarom houden wij in lijn met de inspectierichtlijn ISSO 79 en de NEN-EN 50172 een onderhoudsinterval van 1 jaar aan.

Taurac noodverlichting accu's

Het merendeel van ons assortiment bestaat uit noodaccu´s van het merk Taurac. Dit is een vooraanstaand merk dat zich al meerdere keren bewezen heeft in de wereld van accu´s en batterijen. Raca garandeert u tot wel 4 jaar op een autonomietijd van 1 tot 3 uur. Een noodverlichting accupack van Taurac is zeer betrouwbaar, dit is onder andere bewezen met de testen waar de internationaal erkende norm IEC61951-1 werd aangehouden. Een noodverlichting accupack van Taurac is geschikt voor hoge temperaturen.

Accupack noodverlichting op maat

Wilt u een accupack op maat bestellen? Neem vrijblijvend contact met ons op! Voor ruim 25 jaar zijn wij leverancier van accu's en op maat gemaakte accupacks. Voor de selectie op maat gemaakte accu's die perfect zijn afgestemd op de specificaties van uw toepassingen, ontvangen wij graag alle relevante informatie die van toepassing is om een juiste aanbieding te maken. Raca ontwerpt accupacks op maat. De accupacks worden samengesteld aan de hand van uw eisen en behoeften, waardoor uw energiebron altijd aansluit op de toepassing en de beste prestaties levert.

Uw noodverlichting accu eenvoudig bestellen bij Raca

Wanneer u de geschikte noodverlichting accu heeft gevonden kunt u deze zeer gemakkelijk bestellen bij Raca. Wij beschikken over een snelle bezorgservice en veel van onze producten zijn op voorraad. Bekijk ook eens ons complete overzicht van noodverlichting.

Noodverlichting accu Taurac 215F

Bekijk alle noodverlichting accu's

Accupack voor noodverlichtingarmatuur

Wij verkopen accu's voor uw noodverlichting van Taurac en Hertek. De accupacks voor noodverlichting zijn verkrijgbaar in verschillende soorten chemie: NiMH en NiCD, voltage, amperage en type. Wij leveren onder andere de volgende types:

  • 1/2 D cel is leverbaar in NiCd accupack samenstelling
  • 2/3 AA cel is leverbaar in NiMH accupack samenstelling
  • 4/3 A cel is leverbaar in NiMH accupack samenstelling
  • 7/5 SC cel is leverbaar in NiMH accupack samenstelling
  • A cel is leverbaar in NiMH accupack samenstelling
  • AA cel is leverbaar in NiMH en NiCD accupack samenstelling
  • AAA cel is leverbaar in NiMH accupack samenstelling
  • C cel is leverbaar in NiCd accupack samenstelling
  • D cel is leverbaar in NiCd accupack samenstelling
  • Sub C cel is leverbaar in NiMH en NiCD accupack samenstelling

Lees ook: de reden waarom u periodiek noodverlichting accu's moet vervangen