Verlichting

Algemeen

 • Veroorzaakt ledverlichting meer onaangename verblinding?

  Kleine heldere lichtbronnen kunnen glanzender lijken dan grote verlichte oppervlakken. Ledarmaturen met de juiste optiek ontworpen voor de toepassing veroorzaken niet meer verblinding dan andere armaturen.

 • Welke CCT is natuurlijk?

  Daglicht is ongeveer 6500K en maanlicht is ongeveer 4000K. Beide zijn zeer natuurlijke kleurtemperaturen, elk op hun eigen tijdstip van de dag of nacht.

 • Is er een verschil in energie-efficiëntie voor de verschillende CCT?

  Het verschil in energie-efficiëntie tussen koelere en warmere kleurtemperaturen is relatief klein, vooral in vergelijking met de aanzienlijke efficiëntie die wordt behaald door de overgang van conventionele verlichting naar LED-verlichting.

 • Welke CCT is beter?

  Er is geen beter of slechter in CCT, alleen anders. Verschillende situaties vereisen oplossingen op maat van de omgeving. Mensen over de hele wereld hebben verschillende persoonlijke en culturele voorkeuren.

 • Wat is de gecorreleerde kleurtemperatuur CCT?

  Gecorreleerde kleurtemperatuur (CCT) is een wiskundige berekening afgeleid van de Spectral Power Distribution (SPD) van een lichtbron. Verlichting in het algemeen en LED-verlichting specifiek is beschikbaar in verschillende kleurtemperaturen. De kleurtemperatuur wordt gedefinieerd in graden Kelvin, een warm (geelachtig) licht is ongeveer 2700K, beweegt naar neutraal wit rond 4000K en naar koel (blauwachtig) wit rond 6500K

 • Wat is ledverlichting?

  Ledverlichting is een verlichtingstechnologie op basis van lichtdioden. Andere conventionele verlichtingstechnologieën zijn: gloeilampverlichting, halogeenverlichting, fluorescerende verlichting en ontladingsverlichting met hoge intensiteit. Ledverlichting heeft verschillende voordelen ten opzichte van conventionele verlichting: Ledverlichting is energiezuinig, dimbaar, controleerbaar en instelbaar.

 • Wat is de toegevoegde waarde van een lichtplan?

  Een lichtplan:

  ✔ biedt de juiste combinatie tussen sfeer, functie en veiligheid van de ruimte. ✔ geeft inzicht in de technische gevolgen van de gemaakte keuzes m.b.t. tot verlichting in de ruimte. ✔ geeft inzicht in duurzame oplossingen, het realiseren van energiebesparing, gezondheid en comfort van de personen in de ruimte en onderhoudskosten.

  Onze lichtspecialisten beschikken over de technische kennis en ervaring om jouw wensen en behoeften te visualiseren in een lichtplan. Hebt je vragen? Heb je een (toekomstig) project waar veel bij komt kijken? Neem gerust contact met ons op (+31) (0)252-227070