Soorten noodverlichting | Welke soorten noodverlichting zijn er?

Soorten noodverlichting

Welke soorten noodverlichting zijn er?

In een kantoor- of een bedrijfsruimte zijn er vele type verlichting die in een betreffende ruimte noodzakelijk en zelf verplicht kunnen zijn. Van LED panelen en downlights, tot lijnverlichting en noodverlichting. Welke armaturen waar komen te hangen, is afhankelijk van het gebruik en de indeling van het bedrijfpand. Ook de wetgeving speelt een belangrijke rol.

Noodverlichting vormt mede vanwege de wetgeving een apart onderdeel in de toepassing van verlichting. Traditionele armaturen zoals LED panelen en downlights bieden echter goede mogelijkheden voor het combineren van noodverlichting. Wij hebben de verschillende typen en combinaties tussen noodverlichting en verlichting voor u op een rij gezet.

Stand-by Noodverlichting

Deze verlichting noemen we ook wel de vervangingsverlichting. Dit is volwaardige verlichting die zich inschakelt op het moment dat de stroom uitvalt. Het zorgt ervoor dat werknemers de normale werkzaamheden zo goed mogelijk kunnen blijven uitvoeren. Het motief voor deze type noodverlichting is niet zozeer de veiligheid, maar eerder een economisch motief.

RACA heeft diverse stand-by noodverlichtingsarmaturen beschikbaar. Sterker nog, nagenoeg alle reguliere verlichtingsarmaturen van Taurac zijn als noodverlichting beschikbaar. Dus zowel de LED panelen, downlights, lichtlijnen als waterdichte armaturen hebben optioneel een noodvoorziening. Onderstaand een overzicht over de Taurac downlightS en LED panelen. Het is verstandig bij de aanschaf van armaturen na te denken over deze noodoptie. Het biedt een zekerheid in het bedrijfspand dat werkzaamheden succesvol kunnen worden voortgezet in het geval dat stroom uit zal vallen. Ook voorkomt het dat u achteraf wijzigingen in uw verlichting moet doorvoeren.

Downlights

Downlights bieden een voor iedere bedrijfruimte een oplossing in het voorzien van een grote variatie aan licht. Van een krachtige verlichting tot een sfeer verlichting. Lichtkleur veranderen, dimmen, draaien, kantelen, het zijn functies die de allemaal mogelijk zijn met de downlight. Met een DALI toepassing bent u daarnaast in staat de downlight aan te sluiten op eventueel een lichtmanagement systeem. Daarnaast kunnen downlights ook worden voorzien van een noodverlichtingsoptie. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos. Er zijn veel ‘Smart Lighting’ initiatieven die hier gretig gebruik van maken, zodat al deze functies binnen handbereik van de gebruiker liggen.

Door de veelzijdigheid kunnen downlights in vele sectoren worden toegepast . U zult ze veelvuldig zien in kantoorruimte, vergaderruimtes en in winkels. Indien u downlights heeft hangen in een bedrijfsruimte en u wilt deze onderdeel maken van een noodverlichtingsplan, dan adviseren wij om op iedere 4 downlights, 1 noodoptie te plaatsen. Zo voldoet u aan de huidige wet en regelgeving.

Welke soorten noodverlichting zijn er?

Opbouw & Inbouw LED panelen

De gedachte achter een led paneel is dat licht over een groot armatuur oppervlakte verdeeld kan worden. Hiermee kunt u in vele sectoren een hoge lichtopbrengst realiseren zonder dat u last zult hebben van verblinding. LED panelen zijn er in alle soorten en maten. Ook de prijzen verschilen enorm. Het prijsverschil wordt bepaald door de kwaliteit. Welke driver heeft het paneel, bijvoorbeeld? Of wat is de UGR waarde? Bij RACA werken wij met kwaliteits(h)erkenning op onze producten. Zo ook voor de LED panelen. Laat u vooraf goed informeren, dat voorkomt teleurstelling en herinvestering achteraf.

LED panelen kunnen eenvoudig worden voorzien van een noodverlichtingsoptie. Hierdoor worden de panelen onderdeel van uw noodverlichtingsplan. Het aantal noodverlichtingsoptie per LED panelen in een ruimte is sterk afhankelijk van de ruimte en toepassing.

BIj RACA hebben wij ook lijnverlichting en waterdichte verlichting met noodoptie beschikbaar. Deze verlichting is uitstekend toepasbaar in bedrijfshallen en productieruimtes en voldoen aan de RACA kwaliteits(h)erkenning met A-kwaliteit drivers en wettelijke certificaten. Laat u vrijblijvend informeren door onze lichtadviseurs voor de mogelijkheden in uw bedrijfsruimte.

Welke soorten noodverlichting zijn er?

Uw project voorzien van noodverlichting? Raca regelt het!

Waarom kiezen voor de RACA Group?

  • RACA kiest voor verlichting met kwaliteit(h)erkenning
  • Gecertificeerde lichtspecialisten
  • Noodverlichtingsassortiment voor iedere situatie
  • Wij maken een lichtplan op maat
  • Producten zijn voorzien van A-kwaliteit driver
  • RACA-verlichting zorgt voor lager energieverbruik
  • Levering van producten uit eigen magazijn
  • 1-op-1 persoonlijk contact voor 100% tevreden service

Lees meer over onze gespecialiseerde services voor LED verlichting

Professioneel verlichtingsplan