Accu’s en batterijen recyclen in 2023: belangrijke wijzigingen & tips

Als leverancier van accu’s en batterijen vinden we het bij Raca Group belangrijk om recycling onder de aandacht te brengen. Zo hebben wij recent drie tips gedeeld om e-waste op de juiste manier te verwerken. Ook in het nieuwe jaar staat recycling van krachtbronnen hoog op onze agenda. In dit bericht delen we enkele wijzigingen en tips van Stichting Batterij (Stibat).

Beheerderbijdrage verhoogd per 1 januari 2023

Per 1 januari 2023 is de beheerbijdrage per nieuw op de markt gebrachte batterij verhoogd. Deze verhoging bedraagt 5% en geldt voor bijna alle typen draagbare batterijen. Uitzonderingen zijn de nieuwe lithium-thionylbatterijen en fietsaccu’s. Let op: deze wijziging heeft invloed op de prijstelling van onze accu’s en batterijen: de verhoging wordt één op één doorgerekend.

Bekijk de tarievenlijst beheerbijdrage 2023

Wist je dat: de lithium-thionyl-chloridebatterij is toegevoegd aan de database van Stibat als nieuw type batterij? De lithium-thionylbatterij is een niet oplaadbare lithiumbatterij die vooral voorkomt in de industrie; bijvoorbeeld de medische sector. Lees meer over de lithium-thionylbatterij.

Ophaalservice voor grote partijen batterijen

Stibat biedt een gratis ophaalservice voor afgedankte batterijen. Wanneer er op een bedrijfslocatie meer dan 50 kilogram is verzameld, kan de ophaalservice worden ingezet. Deze service is voor batterijen (<1 kilo per stuk) en fietsaccu’s. Neem contact op met Stibat voor meer informatie over de ophaalservice.

Gratis Batterij Bewaarbox op kantoor

Creëer met de Batterij Bewaarbox Zakelijk een centrale plek op kantoor waar collega’s afgedankte batterijen in kunnen verzamelen. Zo eindigen de batterijen niet in een la (of prullenbak) en kunnen ze gerecycled worden. De volle box kan vervolgens worden ingeleverd bij een verzamelpunt of bij de bedrijfsafvalinzamelaar.

Vraag de Stibat Batterij Bewaarbox Zakelijk gratis aan met de kortingscode: GRATISBBZ via deze link.

Deel dit artikel