Deelname Raca aan halve finale Duurzaamheidsprijs Duin- en Bollenstreek 2018

Voorronde Duurzaamheidsprijs Duin- en Bollenstreek 2018

Gisteren, 15 maart, was de voorronde van de Duurzaamheidsprijs Duin- en Bollenstreek 2018. Na inschrijving van 23 bedrijven waren wij één van de 9 bedrijven die een pitch mocht voordragen die in het kader stond van duurzaamheid. De organisatie was uitstekend geregeld en uiteraard was de planning strak. Elk bedrijf had 2 minuten de tijd om antwoord te geven op de vraag wat het kenmerkende duurzame onderdeel is van het werk of initiatief voor People, Planet of Profit. Na die 2 minuten ging de zoomer af en was het aan de jury om kritische vragen te stellen.

Raca gaat voor groen

De reden dat Raca mee heeft gedaan is, omdat de branche waar wij ons in bevinden niet altijd als even duurzaam en milieuvriendelijk wordt gezien. Wij willen dit graag doorbreken door zo groen mogelijk te worden.

Dat begint natuurlijk bij het inzamelen van batterijen. Voor elke batterij die wij verkopen dragen wij Stibat en Bebat af, zodat de batterijen op een veilige en verantwoorde manier worden verwerkt volgens nationale en Europese wet- en regelgeving. Daarnaast scheiden wij ons afval en zorgen wij ervoor dat alle productieprocessen zo zuinig mogelijk verlopen. In mei zijn wij verhuisd van de satellietbaan in Hillegom, naar de Arnoudstraat in Hillegom. Het bedrijfspand heeft een grondige make-over gehad waarbij duurzaamheid, efficiëntie en professionaliteit centraal staat.

Ons bedrijfspand is onder andere voorzien van een CO2 regelaar en allerlei soorten kantoorplanten. De aanwezigheid hiervan zorgt voor een gezonder, productiever klimaat. Het onderstaande filmpje licht verder toe wat er is toegepast om het pand duurzaam te maken.

Video door: Lotte de Vries

Het is wel duidelijk dat het meest kenmerkende onderdeel van Raca ‘Planet’ is. Wij zijn aan het onderzoeken om in de toekomst zonnepanelen op het dak te plaatsen. Het dak van het bedrijfspand leent zich uitstekend voor het plaatsen van zonnepanelen. Mochten de zonnepanelen worden geplaats dan willen wij de energie zelf opslaan en niet terug geven aan het net. Door deze schone energie zelf op te slaan, kunnen wij het op verantwoorde en effectievere manier inzetten binnen ons bedrijf.

Dat neemt niet weg dat Raca People en Profit overslaat. Raca investeert in haar medewerkers, door het bieden van een prettige en veilige werkomgeving, met oog en oor voor de initiatieven van de medewerkers. Raca voldoet aan de norm ISO9001, die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van onze organisatie. Wij kunnen zeggen dat wij onze beloftes waarmaken aan onze klanten door een goed georganiseerd kwaliteitsmanagementsysteem. Daarnaast zorgt onze ‘can do’ mentaliteit voor een duurzame relatie met onze klanten. Naast oog en oor voor de medewerkers en klanten is er ook aandacht voor de mensen hier omheen, zoals Pien.

Wij organiseren en ondersteunen verschillende maatschappelijke projecten, bijvoorbeeld met de opening van het nieuwe pand is er een gift gedaan voor Blessed Generation Children’s Center. Maar denk ook aan individuele sponsoring van meerdere initiatieven op het gebied van sport, zoals het Hutspottoernooi initiatief van Squash Hillegom en sponsering van jong talent in crossboarden.

Helaas zijn wij niet door naar de finale. Maar wij zijn vastbesloten om een duurzame en maatschappelijk verantwoordelijke bedrijfsvoering te realiseren. Graag laten wij jullie zien wat wij al gerealiseerd hebben. U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken!

Deel dit artikel