LED oplossingen voor architecten

Misschien is LED verlichting niet het eerste waar architecten aan denken, maar het speelt een belangrijke rol tijdens bijvoorbeeld het intekenen van een bedrijfspand of kantoorruimte. Verlichting zorgt voor veiligheid, overzicht en heeft zelfs een positieve invloed op de stemming. In plaats van traditionele verlichting, zoals bijvoorbeeld TL, is het verstandiger om te kiezen voor energiezuinige LED verlichting. Deze verlichting is minder belastend voor het milieu, heeft een langere levensduur en verbruikt veel minder stroom. Een ander voordeel is dat LED verlichting er, over het algemeen, ook een stuk subtieler en strakker uitziet. Zo komt LED verlichting in architectonische omgevingen vaak veel beter tot zijn recht.

Geschikt als buitenverlichting

Ook voor het verlichten van outdoor architectonische objecten is LED verlichting een perfecte oplossing. Denk hierbij aan gevels, bruggen of zelfs kunstobjecten. Verlichting met een waarde van IP65 of IP68 is hiervoor aan te raden. Reden hiervoor is dat verlichting met deze beschermingsgraad goed beschermd is tegen onstuimig of zelfs extreem weer.

Architecten op hun wenken bediend

Met een groot assortiment aan LED verlichting, van toonaangevende merken zoals Axioma, LEDSign Emilux, Prolumia en Taurac wordt gehoor gegeven aan de vraag naar kwaliteit.

LED verlichting voor architecten

Human Centric Lighting

Human Centric Lighting (HCL), of mensgeoriënteerde verlichting, is een holistische manier van kijken naar de invloed van licht op de mens. Uitgangspunt hierbij is dat kunstmatige verlichting binnen het natuurlijke ritme van het daglicht buiten moet nabootsen. Het dagritme van de mens kan worden verbeterd met verlichting die aangepast is aan de loop van de zon en de intensiteit en de kleur van zonlicht.

Hoe kan RACA architecten ondersteunen?

Een correct lichtplan is onmisbaar. Het geeft aan welke type verlichting gebruikt moet worden in bijvoorbeeld gangen, kantoorruimtes of op andere plekken. Ook helpt een lichtplan bij het voldoen aan vereiste lichtsterktes in deze diverse ruimtes, zo voorkomt u dat de geplaatste verlichting wettelijk afgekeurd kan worden. Daarnaast kan RACA bijvoorbeeld voorzien in het afvoeren van oude of kapotte verlichting.

Concluderend kan gesteld worden dat RACA een duurzame kwaliteitspartner is. Bekijk ons volledige assortiment voor architecten hier.

Deel dit artikel