Accupack op maat Raca Batteries

Waarom is veiligheidsverlichting van belang?

Veiligheidsverlichting is essentieel om bijvoorbeeld een gebouw veilig te verlaten bij een stroomstoring. Bij een stroomstoring is het ineens donker, dat kan leiden tot verwarring, paniek of angst. Noodverlichting, ook wel veiligheidsverlichting, zorgt ervoor dat mensen in staat zijn om de weg naar de dichtstbijzijnde nooduitgang te vinden. Tevens helpt veiligheidsverlichting paniek te voorkomen en verkleint het de veiligheidsrisico’s in gebouwen.

Is veiligheidsverlichting verplicht?

Normen of delen daarvan die vanuit de wet worden aangewezen zijn verplicht. Dit betekent niet dat de rest van de normen niet verplicht zijn. De normen worden door de rechtelijke macht gebruikt bij het vaststellen van de aansprakelijkheid. Deze normen zijn niet voor niets opgesteld, veiligheidsverlichting draagt bij aan de veiligheid van een pand en is daarmee essentieel voor het gebruik hiervan. Afwijken van normen mag wel, maar dan moet men aantonen dat het resultaat beter of minimaal gelijkwaardig is. Daarnaast moet veiligheidsverlichting goed onderhouden worden om er onder andere zeker van te zijn dat uw veiligheidsverlichting goed functioneert.

Functionaliteit veiligheidsverlichting

Raca Batteries levert voor iedere toepassing veiligheidsverlichting, dat wil zeggen dat er ook een verschil is in functionaliteit. De gebruikelijke functie van veiligheidsverlichting is Autotest, dit houdt in dat de armatuur zichzelf regelmatig test op een goede functionering. Wij bieden u ook Autotest uitvoeringen met lichtsensor aan en uitvoeringen met licht & bewegingssensoren en een testknop aan. Ook kunt u bij Raca Batteries een keuze maken in de montagewijze, lichtbron, lampvermogen, soort en voeding.

Direct ons assortiment veiligheidsverlichting bekijken

Bekijk ons aanbod veiligheidsverlichting

Deel dit artikel