Retourneren van een product

Bij RACA staan we voor onze kwaliteit. Wij streven naar een 100% tevredenheid van onze klanten. Uiteraard kan er iets verkeerd gaan. Dan regelen wij samen met jou dat je weer tevreden zult zijn. Immers RACA regelt het!

Vragen of klachten

Heb je vragen of klachten over een product, dan horen wij dat heel graag. Neem in die gevallen altijd contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)252-227070 of stuur een email naar support@raca.nl.

Retourformulier (RMA formulier)

Een retourzending met retourformulier (RMA form) maakt het voor ons eenvoudiger om jouw retourzending te behandelen. Dat zal het proces dus bespoedigen. Graag altijd het formulier volledig invullen (inclusief RACA - support ID).

Retour procedure:

Stap 1: Vul zorgvuldig het online RMA-formulier in en klik vervolgens op versturen. Klik hier om naar het RMA-formulier te gaan.

Stap 2: Onze supportafdeling beoordeelt de retouraanvraag. Bij akkoord ontvang je van ons het Retourformulier voorzien van een RMA-nummer.

Stap 3: Voeg het Retourformulier toe aan je retourzending of schrijf het RMA-nummer (#........) duidelijk leesbaar op de zending. Stuur je retourzending binnen 5 dagen na ontvangst van het Retourformulier naar ons terug. Adres: Raca Group B.V. | Arnoudstraat 22 | 2182 DZ Hillegom.

Stap 4: Na ontvangst van je retourzending sturen wij een bevestiging. We streven ernaar je retour binnen 5 werkdagen af te handelen.

Retour voorwaarden

Verpakking en verzending

 • Artikelen welke geretourneerd worden voor creditering (bijv. foutieve levering) dienen onbeschadigd en in de originele verpakking teruggestuurd te worden. Gebruik extra verpakking voor jouw retourzending. Schade veroorzaakt door ondeugdelijke verpakking kan leiden tot het vervallen van de garantie.
 • Zendingen die niet of onvoldoende gefrankeerd zijn, zullen NIET geaccepteerd worden door Raca Group B.V.

Crediteringsvoorwaarden

 • Het RACA - support ID dat je van Raca Group B.V. hebt ontvangen is slechts geldig voor de geretourneerde artikelen en resulteert niet automatisch in een creditfactuur.
 • Indien er sprake is van een foutieve bestelling, dien je het artikel binnen 3 maanden na ontvangst aan Raca Group B.V. te retourneren. Indien je een foutieve bestelling retourneert na 3 maanden na ontvangstdatum worden aankoopbedragen niet meer gecrediteerd.
 • Bij een foutieve bestelling, rekent Raca Group B.V. een bedrag ter verwerking van de retourzending van 10% van het aankoopbedrag. Deze handlingfee geldt niet voor producten die defect zijn of om andere redenen moeten worden geretourneerd. Foutieve bestellingen onder de € 75,00 worden niet in behandeling genomen.
 • Door jou gemaakte verzendkosten worden niet gecrediteerd tenzij je daar recht op hebt.
 • Het product moet binnen de garantie vallen, anders kan het niet gecrediteerd worden.
 • Artikelen die speciaal voor jou gemaakt zijn, kunnen niet worden gecrediteerd bij foutieve bestelling. In dat geval hebben wij jou daarvan reeds op de hoogte gebracht op onze opdrachtbevestiging.
 • Bij originele artikelen volgen wij te allen tijde de retour-voorwaarden van de leverancier, deze kunnen mogelijkerwijs afwijken van onze eigen RMA voorwaarden. Verzendkosten die Raca Group B.V. moet maken voor retourzendingen naar de leverancier worden in rekening gebracht.

Testen en reparatie

 • Indien artikelen door Raca Group B.V. getest moeten worden en wij, na zorgvuldig onderzoek, de door jou opgegeven fout niet hebben kunnen constateren, sturen wij de batterijen naar jou terug. In dat geval zullen verzendkosten aan jou in rekening gebracht worden.
 • Als wij een defect constateren, zullen wij dit eerst proberen te repareren. Indien dit niet mogelijk is, zullen wij het artikel vervangen. De garantie zal in beide gevallen onveranderd blijven met een minimum van 3 maanden.
 • Onze garantie kan niet als testperiode worden beschouwd.

Disclaimer

Alle rechten voorbehouden. Alle prijzen en specificaties zijn onder voorbehoud. Afbeeldingen van producten kunnen afwijken van de werkelijkheid. Op al onze aanbiedingen en leveringen zijn onze algemene leverings- en betalingsvoorwaarden van toepassing. Typefouten alsmede prijswijzigingen uitdrukkelijk voorbehouden.