Retourneren van een product

Bij RACA staan we voor onze kwaliteit. Wij streven naar een 100% tevredenheid van onze klanten. Uiteraard kan er iets verkeerd gaan. Dan regelen wij samen met u dat u weer tevreden zult zijn. Immers RACA regelt het!

Vragen of klachten

Heeft u vragen of klachten over een product, dan horen wij dat heel graag. Neem in die gevallen altijd contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)252-227070 of stuur een email naar support@raca.nl. Als u een artikel wilt retourneren verzoeken wij u onderstaande procedure te volgen, zodat wij snel en efficiënt uw reclamatie en/of reparatie af kunnen handelen.

Retourformulier (RMA formulier)

Een retourzending met retour formulier (RMA form) maakt het voor ons eenvoudiger om uw retourzending te behandelen. Dat zal het proces dus bespoedigen. Graag altijd het formulier volledig invullen (inclusief retournummer).

Retour procedure:

 1. Vul het retour (RMA) formulier compleet in (vraag deze aan via e-mail support@raca.nl of telefonisch +31 (0)252-227070 ). Nadat u dit formulier compleet heeft ingevuld en ondertekend, kunt u dit per e-mail versturen naar support@raca.nl of faxen naar +31 (0)252-53 39 22.
 2. U ontvangt binnen 2 werkdagen het formulier van ons retour met daarop een geldig retour (RMA) nummer.
 3. Tot slot dient u een kopie van het retour gezonden Retour formulier, voorzien van retour (RMA) nummer en een kopie factuur met de retourzending mee te sturen.

Retour voorwaarden

Verpakking en verzending

 • Artikelen welke geretourneerd worden voor creditering (bijv. foutieve levering) dienen onbeschadigd en in de originele verpakking gestuurd te worden. Gebruik extra verpakking voor uw retourzending. Schade veroorzaakt door ondeugdelijke verpakking kan leiden tot het vervallen van de garantie.
 • Zendingen die niet of onvoldoende gefrankeerd zijn, zullen NIET geaccepteerd worden door Raca Group.
 • Retouren dienen gestuurd te worden binnen 5 werkdagen na ontvangst van het Ticket ID. Gelieve uw zending te sturen aan het volgende adres:

 • Raca Group B.V.
  Arnoudstraat 22
  2182 DZ Hillegom

Crediteringsvoorwaarden

 • Het Ticket ID dat u van Raca Group heeft ontvangen is slechts geldig voor de geretourneerde artikelen en resulteert niet automatisch in een creditfactuur.
 • Indien er sprake is van een foutieve bestelling, kunnen wij 100% van het aankoopbedrag alleen crediteren als u de goederen binnen 10 werkdagen na ontvangst retourneert aan Raca Group. Bij retournering tussen 10 werkdagen en 3 maanden crediteren wij 90% van uw aankoopbedrag.
 • Het minimum credit bedrag moet hoger zijn dan €12,50. Door u gemaakte verzendkosten worden niet gecrediteerd tenzij u daar recht op heeft.
 • Voor producten die te veel zijn besteld, rekent RACA een bedrag ter verwerking van de retourzending van 15 EURO per levering. Deze handelingsfee geldt niet voor producten die defect zijn of om andere redenen moeten worden geretourneerd.
 • Het product moet binnen de garantie vallen, anders kan het niet gecrediteerd worden.
 • Artikelen die speciaal voor u gemaakt zijn, kunnen niet worden gecrediteerd bij foutieve bestelling. In dat geval hebben wij u daarvan reeds op de hoogte gebracht op onze opdrachtbevestiging.
 • Bij originele artikelen volgen wij te allen tijde de retour-voorwaarden van de leverancier, deze kunnen mogelijkerwijs afwijken van onze eigen RMA voorwaarden.

Testen en reparatie

 • Indien artikelen door Raca Group getest moeten worden en wij, na zorgvuldig onderzoek, de door u opgegeven fout niet hebben kunnen constateren, sturen wij de batterijen naar u terug. In dat geval zullen verzendkosten aan u in rekening gebracht worden.
 • Als wij een defect constateren, zullen wij dit eerst proberen te repareren. Indien dit niet mogelijk is, zullen wij het artikel vervangen. De garantie zal in beide gevallen onveranderd blijven met een minimum van 3 maanden.
 • Onze garantie kan niet als testperiode worden beschouwd.

Disclaimer

Alle rechten voorbehouden. Alle prijzen en specificaties zijn onder voorbehoud. Afbeeldingen van producten kunnen afwijken van de werkelijkheid. Op al onze aanbiedingen en leveringen zijn onze algemene leverings- en betalingsvoorwaarden van toepassing. Typefouten alsmede prijswijzigingen uitdrukkelijk voorbehouden.

 

Even geduld...

Ga verder met winkelen
Naar winkelwagen en afrekenen