LED verlichting voor adviesbureau technische dienstverlening

LED verlichting is een belangrijk onderdeel van een verduurzamingsstrategie. Het is vaak een relatief eenvoudige stap om te zetten, en is daarom een welkome toevoeging aan het spectrum van het adviesbureau technische dienstverlening.

Hoe is LED verlichting in te zetten voor een adviesbureau?

Advies over LED verlichting kan op diverse manieren gegeven worden. Er kan bijvoorbeeld geadviseerd worden over het juiste type LED verlichting, d.m.v. een geschikte IK-waarde of IP-waarde. Een andere optie is het (laten) opstellen van verlichtingsplannen. In beide gevallen vergt het (uitgebreide) kennis van LED verlichting en/of regelgeving.

In welke sectoren is LED verlichting te gebruiken?

In principe is LED verlichting te gebruiken voor elke branche waar verlichting onderdeel is van de dagelijkse bedrijfsvoering. Dit kan dus voorkomen binnen bijvoorbeeld de volgende sectoren:

Elke sector behoeft een andere aanpak, en vaak ook een ander type LED verlichting. Zo dient er bijvoorbeeld onderscheid gemaakt te worden tussen binnen- en buitenlocaties, maar moet er ook gekeken worden naar de bestendigheid tegen schade of vandalisme. Om als adviesbureau in de technische dienstverlening het juiste advies te kunnen verstrekken, is kennis van zaken dus noodzakelijk. Als er gekeken wordt naar diverse toepassingen, kan onderscheid gemaakt worden tussen industriële verlichting, binnenverlichting en noodverlichting. Onder industriële verlichting vallen bijvoorbeeld Highbays, Waterdichte armaturen en Lichtlijn systemen. Voor binnenverlichting is er keuze uit Downlights en spots, LED panelen of Portiek en galerij verlichting, en op het gebied van noodverlichting kan bijvoorbeeld een keuze gemaakt worden tussen Opbouw noodverlichting en Inbouw noodverlichting.

Adviezen voor besparing

Op het gebied van energie en onderhoud kan veel geld bespaard worden. Zo gaat LED verlichting vaak langer mee, en is het minder belastend voor de energierekening. Op deze manier is de terugverdientijd vaak minder dan 2 jaar!

LED verlichting voor adviesbureau

LED verlichting met noodfunctie

Naast reguliere LED verlichting is ook noodverlichting noodzakelijk. Een deel van ons assortiment LED armaturen bieden daarom de optie om ook met noodfunctie uitgerust te worden. Door minder verschillende producten te gebruiken gaat het gebruiks- en installatiegemak omhoog. Ook voor herhaalbestellingen is het makkelijker te achterhalen om welke armaturen het gaat.

Human Centric Lighting

Human Centric Lighting (HCL), of mensgeoriënteerde verlichting, is een holistische manier van kijken naar de invloed van licht op de mens. Uitgangspunt hierbij is dat kunstmatige verlichting binnen het natuurlijke ritme van het daglicht buiten moet nabootsen. Het dagritme van de mens kan worden verbeterd met verlichting die aangepast is aan de loop van de zon en de intensiteit en de kleur van zonlicht.

Hoe kan RACA adviesbureaus ondersteunen?

Een correct lichtplan is onmisbaar. Het geeft aan welke type verlichting gebruikt moet worden in bijvoorbeeld gangen, kantoorruimtes of op andere plekken. Ook helpt een lichtplan bij het voldoen aan vereiste lichtsterktes in deze diverse ruimtes, zo voorkomt u dat de geplaatste verlichting wettelijk afgekeurd kan worden. Daarnaast kan RACA bijvoorbeeld voorzien in het afvoeren van oude of kapotte verlichting.

Heeft uw adviesbureau in de technische dienstverlening behoefte aan een duurzame kwaliteitspartner? Neem dan gerust contact met ons op, wij gaan graag het gesprek met u aan.

Deel dit artikel