Broers van Ravenstein geven het stokje door!

Na 33 jaar inspanning is er tijd voor ontspanning voor Michiel en Pieter van Ravenstein.

Michiel van Ravenstein is letterlijk vanuit zijn zolderkamer begonnen met RAvenstein CArbides wat na al die jaren is uitgebreid tot Raca International, Raca Wear Parts en Raca Group. Deze mooie bedrijven zijn door een 100% management buy-out op 4 maart met terugwerkende kracht tot 1 januari 2022 overgedragen aan het huidige management Seline Trin en Rogier Everout die hier al vele jaren werkzaam zijn.

Nieuwe eigenaren zijn bekende gezichten binnen de organisatie!

Seline Trin werkt sinds 2018 voor RACA. Als bedrijfseconoom heeft zij al veel ervaring opgedaan in de automobiel- en consulting sector in Duitsland en Zwitserland. Haar kracht ligt in strategieontwikkeling en in het optimaliseren en automatiseren van werkprocessen. In 2021 kwam zij bij het directieteam als Operationeel Directeur. Momenteel rondt zij haar Executive Master in Management & Organisatie (MSc) af aan de TIAS School for Business and Society in Tilburg.

Bloemen voor de nieuwe eigenaren RACA Rogier Everout trad in 2011 in dienst bij RACA en heeft de ziel van het bedrijf mee vormgegeven. Als verkoper in hart en nieren heeft hij de carrièreladder bij RACA beklommen. Door zijn jarenlange ervaring kent hij de sector als geen ander en weet hij hoe hij verkoopinitiatieven en -strategieën met succes kan implementeren en laten groeien. In 2017 werd hij benoemd tot Sales Manager en in 2021 tot Commercieel Directeur. Sinds 2021 zijn Seline en Rogier verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering, terwijl Michiel en Pieter meer op de achtergrond nog ondersteuning boden.

Geschiedenis

Wat 33 jaar geleden begon met het leveren van sproeidroog nozzles aan internationale fabrikanten wisten de broers Michiel en Pieter van Ravenstein uit te breiden tot drie B.V.’s.

Naast Raca International is Raca Wear Parts leverancier voor de Amerikaanse markt in de sproeidroog industrie en is Raca Group (voorheen Raca Batteries) een technische groothandel in de Benelux voor noodverlichting, LED-armaturen, accu’s en batterijen. Vooral het assortiment van Raca Group is in de loop der jaren constant veranderd. Door de overname van o.a. Alexander Batteries en SynBatt is het productassortiment steeds verder uitgebreid, zodat professionele gebruikers in de brandbeveiliging, installatiebranche, onderwijsinstellingen, medische sector, bouw- en transportsector en afvalverwerking tot de vaste klantenkring behoren.

Vooruitzicht

Seline en Rogier willen het succes van de huidige werkwijzen met een persoonlijk tintje voortzetten. Met het fantastische team van RACA en in samenwerking met de partners en relaties willen ze RACA toekomstbestendig maken door te innoveren en verduurzamen. De krachten van RACA, doelgerichtheid, loyaliteit en flexibiliteit, zullen verder worden ontwikkeld om ook in de toekomst dé kwaliteitspartner te zijn waarop onze klanten kunnen vertrouwen.

Proosten op de toekomst

De officiële handtekeningen zijn gezet. Het team heeft op de mooiste dag van het jaar het glas geheven en de overdracht gevierd.

TEAM foto RACA 2022

Eén ding staat als een paal boven water. De kernkracht van RACA wordt voortgezet en niet uit het oog verloren. Ook in de toekomst blijft het team van RACA die extra stap zetten voor haar relaties!

Compilatie feest 01 Compilatie feest 02

Deel dit artikel