Achter de schermen: het magazijn van Raca Group

Als inkoper, brandbeveiliger of installateur plaats je eenvoudig een bestelling voor accu’s of armaturen via onze website. Wij streven ernaar om de producten dezelfde dag nog te verzenden, zodat je snel verder kunt met je project. Maar wat gebeurt er eigenlijk tussen het plaatsen van je bestelling en het moment van ontvangst?

Ontmoet het team

Het logistieke team vormt het kloppende hart van onze organisatie. Zonder hun inspanningen wordt er geen nieuwe voorraad opgeslagen, geen orders verwerkt en geen bestellingen verzendklaar gemaakt. We zijn dan ook trots op onze hardwerkende collega’s: Alex, Dennis, Joost en Abbas. Zij zorgen dag in, dag uit voor een soepele gang van zaken.

Route van een bestelling

Zodra een bestelling binnenkomt in het magazijn wordt deze opgepakt door een van de collega’s. De artikelen worden verzameld vanuit verschillende locaties in het magazijn. Vervolgens worden de producten gecontroleerd, zorgvuldig verpakt en klaargezet voor verzending. Aan het einde van iedere werkdag staat onze vervoerder klaar om de verzending op te halen en te bezorgen.

magazijn_raca

Slimme opslagmethode

Nieuw geleverde voorraad wordt direct op de aangewezen plekken in de stellingen geplaatst. Een deel van de producten wordt als grijpvoorraad in onze geautomatiseerde opslagtoren klaargelegd. Dit stelt ons in staat om kleinere bestellingen snel te verwerken, terwijl de ‘slimme’ toren automatisch de voorraad bijhoudt.

Modula

Duurzaamheid

Bij Raca Group staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Ons magazijn wordt verlicht met energiezuinige ledverlichting en we zijn streng op het scheiden van papier en plastic. Als je eerder bij ons hebt besteld, is het je vast opgevallen dat we gerecycled karton gebruiken als vulmateriaal in onze pakketten. Dit karton is eerder bij ons binnengekomen en wordt nu hergebruikt.

magazijn_inpakken

Veiligheid voorop

Om een veilige werkomgeving voor onze collega’s te garanderen, is ons magazijn gekeurd door een gecertificeerde keuringsmeester. Daarnaast worden de stellingen jaarlijks gecontroleerd op veiligheid en correct gebruik. Op elk stelling hangt een paneel met informatie over o.a. de maximale belasting en algemene waarschuwingen.

Wil je meer weten over onze werkwijze of heb je een vraag voor het logistieke team? Aarzel dan niet op contact met ons op te nemen!

Deel dit artikel