Samenwerkingsproject: LUMC Poortgebouw Leiden

In samenwerking met Enetec Elektrotechniek hebben wij recent een project afgerond voor hun opdrachtgever, het LUMC in Leiden. De wens was om in het Poortgebouw de verlichting te moderniseren met behoud van de bestaande armaturen. Aan onze specialist de taak om hier een plan van aanpak voor te bedenken.

Wandarmaturen

Het project omvatte twee soorten wandarmaturen; een vierkante en een langwerpige versie. Zowel met als zonder noodunit en allen voorzien van conventionele lichtbronnen. Omdat ledverlichting een ander lichtbeeld geeft ten opzichte van de oude lichtbronnen, adviseerden wij om de opdrachtgever het verschil eerst te laten ervaren.

LUMC_01

Modernisering met led

Na goedkeuring van het LUMC zijn alle wandarmaturen opgestuurd naar leverancier Spectrus te Deventer. Daar zijn de armaturen volledig gedemonteerd en gereinigd, zodat alleen de lege behuizing overbleef. Voorzien van hoogwaardige led-strips en drivers zijn de armaturen vervolgens netjes teruggehangen door de monteurs van Enetec Elektrotechniek.

LUMC_02

Kwaliteit en veiligheid

Om de veiligheid te waarborgen zijn de armaturen uitvoerig getest op het Tc-punt van de driver, op de led’s en op het koellichaam van het armatuur. Alles in een geklimatiseerde omgeving. Op deze manier hebben we een product van hoogwaardige kwaliteit kunnen leveren, met daarbij ook nieuwe garantie op de armaturen.

LUMC_04LUMC_03LUMC_05LUMC_06

Ook verduurzamen met ledverlichting?

Ben jij als gebouweigenaar of installatiebedrijf op zoek naar een partner om een ruimte of pand te verduurzamen? Neem vrijblijvend contact op met onze specialist. Op basis van de huidige situatie en de wensen zoeken wij de ideale oplossing.

Deel dit artikel