LED armaturen zijn recyclebaar!

De nieuwste LED armaturen bevatten een zeer lange levensduur. Toch komt er een moment dat ook deze armaturen aan het einde van de levensduur komen. Bent u al op de hoogte wat voor steentje u zowel zakelijk als privé op het gebied van E-waste kunt bijdragen?

RACA werkt samen met Stichting OPEN

Als B2B groothandel willen wij u graag kennis laten maken met Stichting OPEN. De letters van de stichting staan voor; Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland. Stichting Open heeft als missie om namens alle producenten van verlichting op effectieve en efficiënte wijze de wettelijke doelstellingen voor E-waste te behalen. Daarnaast is het doel om op langere termijn de landelijke dekking van het collectieve inzamelsysteem te garanderen. De doelstellingen die de Overheid heeft geformuleerd op het gebied van circulaire economie zijn: minder gebruik van primaire grondstoffen, CO2-uitstoot verminderen, 65% E-waste inzamelen en volledig circulair in 2050.

Stichting OPEN wil door middel van samenwerkingsverbanden tussen partijen en ketenpartners deze doelstelling op het gebied van E-waste behalen.

Lever uw bijdrage aan meer dan 125.500.000 KG ingezamelde apparaten!

Als leverancier / groothandel van LED verlichting en Noodverlichting aan o.a. installatiebedrijven, brandbeveiligers, afvalverwerkingsbedrijven en gebouwbeheerders bieden wij uiteraard de mogelijkheid om uw defecte en afgeschreven armaturen in te leveren. Wist u dat in 2020 het totale gewicht van alle ingezamelde apparaten en lampen totaal een gewicht van 125.500.000 kg hadden? Voor het jaar 2022 kunnen alle verlichtingspartijen een aanzienlijke bijdrage leveren aan een verhoging van dat ingezamelde gewicht t.o.v. 2020!

2022_03_Blog_StichtingOPEN_01

Wat zijn de voordelen van armaturen inzamelen?

MVO, maatschappelijk verantwoord ondernemen is een positieve trend die het bedrijfsleven een nieuwe weg doet inslaan. Duurzaam ondernemen, verspilling tegengaan, recyclen en investeren in een afvalvrije samenleving is een must voor onze toekomst. Een overzicht van deze voordelen voor bijvoorbeeld u als installateur of brandbeveiliger staan duidelijk omschreven op de website van Stichting Open www.stichting-open.org.

Lever uw E-waste in bij RACA Hillegom

E-waste wordt vlot ingezameld door Stichting OPEN. Bij RACA te Hillegom is er een verzamelcontainer en kunt u terecht om uw afgeschreven armaturen in te leveren. Wij zorgen samen met Stichting OPEN voor een veilige afvoer. De stichting zorgt voor verwerking van uw elektronische apparaten. Daarnaast biedt Stichting OPEN u de mogelijkheid om bij langdurige en grotere projecten de armaturen direct in te zamelen. In het bouwbesluit en de regeling staat dat de installateur de armaturen apart moet inzamelen en de armaturen moeten verwerkt worden door bedrijven die CENELEC-gecertificeerd zijn. Wanneer uw bedrijf samenwerkt met Stichting OPEN bent u hiervan gegarandeerd. Bij grotere hoeveelheden is het ook nog eens goed voor de portemonnee. Lees op de website de voorwaarden maar eens goed na!

RACA is één van de 3.405 producenten/importeurs

Stichting OPEN vermeld terecht zeer trots op de website www.stichting-open.org dat er inmiddels 3.405 producenten en importeurs zijn aangesloten als innamepunt voor elektrische en elektronische apparaten zoals bijvoorbeeld LED armaturen, TLD – fluorescentielampen, en armaturen voorzien van spaarlampen. Uit veiligheidsoverwegingen worden apparaten gesorteerd op batterijen. Deze worden apart getransporteerd om veiligheid in de keten te vergroten. Daarvoor werkt Stichting Open nauw samen met Stichting Batterijen (Stibat). RACA is zowel bij Stichting OPEN als Stichting Batterijen / Stibat aangesloten als geregistreerd en veilig inzamelpunt.

Bron

Stichting Open www.stichting-open.org - afbeeldingen W. van Apeldoorn

Rijksoverheid www.rijksoverheid.nl

Deel dit artikel